Brave 16
Guram Kutateladze. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Guram Kutateladze skriver på för Brave CF – då gör han sin debut

✅ Svenske lättviktaren klar för spännande möte ✅ Då sker debutmatchen

Svenske Guram Kutateladze (8-2) har skrivit på för Brave CF. Den malmöbaserade lättviktaren kommer att ta sig an Abdul-Kareem Al-Selwady (9-1) i sin första match för organisationen när Brave 16 går av stapeln i Abu Dhabi den 21 september.

Läs mer: Superior Challenge 17: Guram Kutateladze återvänder med fin TKO-vinst

Kutateladze kommer till mötet med fem raka segrar och vann sin senaste match mot Nicolas Joannes via knockout på Superior Challenge 17 i våras. Al-Selwady har själv inte förlorat någon match sedan 2014, och har även han fem raka segrar varav fyra i Brave.

Kan etablera sig som utmanare

För närvarande är det obesegrade Ottman Azaitar (9-0) som håller lättviktsbältet i Brave. Tyske Azaitar har dock inte gått någon match sedan han tog hem titeln 2017, men organisationen har lovat att titeln ska försvaras innan årsskiftet.

UFC-veteranen Lucas Martins (20-3) håller interimbältet i divisionen och är därför av naturliga skäl Azaitars näste utmanare till titeln. En seger mot Al-Selwady skulle dock kunna leda till att Kutateladze etablerar sig som ett av divisionens toppnamn och dramatiskt öka chanserna för en framtida titelmatch för svensken.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara