Kommer Jack Hermansson att bli förbisedd – på grund av Yoel Romero?

✔ Avslöjar: Chris Weidman erbjuden returmatch mot Yoel Romero

Kan den topprankade Jack Hermansson komma att få se sig själv förbisedd av Yoel Romero? Den Oslo-baserade “The Joker” Hermansson var tänkt att möta den före detta mästaren Chris Weidman under UFC Fight Night 174 den 2 maj, men på grund av den rådande situationen så har galan kommit att skjutas upp på obestämd tid.

Medan alla väntar på att saker ska återvända till det normala så har Weidman blivit erbjuden andra matcher, bland annat en returmatch mot “The Soldier of God” Romero.

På sin Twitter avslöjar Weidman vilka tre namn som han har blivit erbjuden – och tackat ja till:

– Jag tackade precis ja till min tredje motståndare på en vecka, det suger. Var försiktiga!

  1. Jack Hermansson
  2. Edmen Shahbazyan

  3. Yoel Romero

View this post on Instagram

What’s up! #ufc #lockdown #nofightrightnow #fightisland? #thecurrentsituation #thejokerdominates

A post shared by jack hermansson (@jackthejokermma) on


Missa inte: Tony Ferguson KLOCKRENA kommentar – efter UFC 249 ställts in


Jack Hermansson mer framgångsrik än Weidman och Romero

Romeros manager Malki Kawa kunde bekräfta nyheten och sade att en returmatch var tilltänkt den 9 maj.

Kawa avslöjade att Romero har en skada i ögonhålan men att de försökte få honom klar inför det datumet. När UFC annonserade att alla galor var inställda så grusades dock även dessa planer.

Weidman och Romero möttes i november 2016 och trots att det gick relativt bra för Weidman i början av matchen så kom han att knockas brutalt i tredje ronden. På sin Twitter skriver Weidman att han är uppspelt över en returmatch mot Romero.

Weidman har förlorat fem av sina sex senaste matcher och har även testat lyckan i en ny viktklass. Romero har förlorat fyra av sina fem senaste och blev sist starkt kritiserad för sin insats mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

“The Joker” Hermansson har i sin tur varit mer framgångsrik och vunnit fyra av sina fem senaste matcher. I slutet av september fick han dock sin vinstsvit på fyra raka bruten då han blev avslutad av Jared Cannonier under UFC Köpenhamn.

Hermansson meddelar på sin Instagram att han inväntar vidare besked från UFC och taggar bland annat #FightIsland, den omtalade ön som Dana White säger sig ha införskaffat för framtida UFC-events.

Vilken match vill du helst se?

Hermansson vs. Weidman

Weidman vs. Romero 2

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jack Hermansson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara