Liverapportering från Cage Warriors 66 i Köpenhamn

Galan är över och vi får tacka alla er som följt denna liverapportering. Hoppas att ni gillat galan lika mycket som vi på MMAnytt har gjort. Håll utkik för mer segerintervjuer och framförallt den med den nya mästaren, Nicolas Dalby!

Huvudkort (21:00)


Titelmatch i weltervikt: Nicolas Dalby vs. Sergei Churilov

Dags för kvällens höjdpunkt nämligen huvudmatchen och titelmatchen mellan Nicolas Dalby och Sergei Churilov. Detta är en match som de flesta fansen här i arenan har väntat på och jag är beredd att skriva under på det.

Titelmatchen är igång! Dalby börjar med att sparka. Han visar upp en enorm ggrissivitet men Churilov är kylig och slår på kontring. Churilov går på attack men Dalby kontrar. De svingar vilt och publiken jublar. Ronden avslutas med att Churilov försöker få in en spisning back fist. Bägge fighters ler när de går mot sin hörna. Verkar som att bägge njuter av denna match.

Dalby fortsätter med sina sparkar i början av den andra ronden. Dalby får in en spark och ett slag men gör ingen skada. Churilov har en snabb vänsterjabb som allt som oftast träffar. När någon går på attack så är den andre alltid beredd på kontring. Två duktiga fighters som möts. Dalby går på attack med ett flygande knä och följer upp med en höger. Churilov satsar på en snurrspark och träffar. Dalby verkar dock studsa lika lätt trots det. Dalby går för en nedtagning och lyckas nästan men ronden är slut.

Tredje ronden följer tidigare mönster. Bägge är noga med att inte utsätta sig för stora risker och tar inga onödiga risker. Dalby sparkar allt mer på benen på Churilov som börjar bli allt mer röd om högerlåret. Churilov slår en rak höger som träffar Dalby som nu blöder ifrån vänster ögonbryn. Dalby får in en rak vänster men Churilov bara flinar. Ronden är slut och vi går in i mästerskapsronderna!

Fjärde ronden är igång. Dalby sparkar och Churilov kontrar. Dalby får in en hög spark och följer upp med ett slag men Churilov fortsätter att flina. Dalby får in en stenhård hög spark och Churilov bara står och gungar innan han ramlar och Dalby hinner knappt slå innan domaren stoppar matchen.

Nicolas Dalby besegrar Sergei Churilov via TKO i den fjärde ronden (2:19)


Weltervikt: Mohsen Bahari vs. Bruno Carvalho

Den rutinerade Bruno  Carvalho ska ta sig ann den hyperfarlige Mohsen Bahari från Norge. Detta är kvällens näst sista match och förväntningarna är höga.

Carvalho har fördelen med räckvidden och försöker utnyttja det med sparkar. Bahari lyckas dock ta sig in och utdela slag. Det märks tydligt att Bahari inte vill fastna i Carvalhos armar. Bahari lyckas bra med sin boxning och Carvalho har problem att försvara sig mot den. Carvalho lyckas bättre i slutet av ronden och får in några kombinationer. En riktigt underhållande första rond.

Andra ronden börjar lite mer avvaktande men när det väl satsas så smäller det från bägge. Carvalho får in en stenhård spark mot benen. Bahari går på offensiven och får en flera kombinationer. Inget som sätter Carvalho i problem. Bahari är livsfarlig men Carvalho åstadkommer skada. Känslan är att denna matchen kommer att avslutas innan full tid.

Carvalho startar tredje ronden med att slå en kombination och sen ta ner Bahari. Carvalho lyckas dock inte med att hålla nere Bahari som kommer upp på fötter igen. Matchen är mer passiv nu med enstaka attacker. Carvalho är den som går framåt men inget märkvärdigt händer. Inte alls lika underhållande rond. Matchen är över och nu är det upp till domarna.

Mohsen Bahari besegrar Bruno carvalho via enigt domslut (29-28)


Weltervikt: Damir Hadzovic vs. John Maguire

John Maguire tog denna match för en vecka sen. Det var egentligen hans bror som skulle mött Damir Hadzovic. Hadzovic har kvällens största stöd än så länge.

Matchen börjar i högt tempo. Bägge utdelar tunga slag men när Maguire går för en nedtagning hamnar Hadzovic på topp. Hadzovic låter Maguire ställa sig upp. De klinchar mot buren. Hadzovic träffar Maguire med ett knä i skrevet och domaren bryter. Efter en liten paus är det igång. Hadzovic får ett slag som sätter Maguire i gungning. Han fortsätter med knä och slag innan domaren stoppar matchen.

Damir Hadzovic besegrar John Maguire via TKO i den första ronden (3:58)


Bantamvikt: Martin Akhtar vs. Toni Tauru

Många räknar med att detta kan vara en av de tuffaste matcherna Martin Akhtar har varit med om. Toni Tauru är en farlig motståndare utan tvekan.

Matchen hinner knappt starta inna slagväxlingen är igång. De hamnar i klinch. Tauru får ryggen och tar ner Akhtar. Väl på marken har Tauru fortfarande ryggen på Akhtar som är i ett jobbigt läge. Tauru jobbar på att få in en rear naked choke men lyckas inte. Istället matar in slag innan han åter går tillbaka till sitt strypningsförsök. Efter jobb med med mer slag lyckas Tauru få in sin strykning och Akhtar klappar.

Toni Tauru besegrar Martin Akhtar via submission (Rear Naked Choke) i den första ronden (4:14).


Mellanvikt: Enoc Solves Torres vs. Jack Hermansson

Dags för matchen mellan spanska Enoc Solves Torres mot svensk-norska Jack Hermansson. Publiken buar friskt åt Torres men han verkar inte bry sig nämnvärt. Desto större jubel för Hermansson.

Matchen är igång men inte mycket händer. Hermansson går framåt medans Torres mest backar. Torres gör en spektakulär spark men träffar inte. Hermansson dyker på Torress men matchen går till fötterna direkt. Torres missar en jabb och Hermansson låser fast Torres och tar ner honom. Hermansson jobbar på och får in en del slag och armbågar. Torres försvarar sig bra men Hermansson går hårt fram.

Andra ronden startar på samma sätt som första men ganska snabbt börjar Torres bli mer aggressiv. Torres missar ett slag och Hermansson tar chansen och tar ner Torres. Torres jobbar bra i försvaret och Hermansson jobbar lika hårt i sin position. Hermansson jobbar stenhårt och får in både armbågar och slag mot kroppen på Torres. Inget mer hinner hända innan ronden är över.

Tredje och sista ronden är igång och börjar lika avvaktande som de två tidigare. Från ingenstans får Torres in ett slag som sätter Hermansson i gungning. Torres får även in ett knä innan han tar ner Hermansson. Hermansson kommer loss men Torres tar rygg och utdelar en armbåge i bakhuvudet. Domaren bryter och tar in läkaren. Hermansson kan fortsätta. Hermansson får ner Torres. Hermansson utdelar armbågar och slag. Torres är i fara nu. Hermansson tar sig runt och får ryggen. Han matar in slag och domaren bryter.

Jack Hermansson besegrar Enoc Solves Torres via TKO i den tredje ronden (4:46)


Fjädervikt: Martin Svensson vs. Robbie Olivier

Dags för huvudkortet och vi startar med matchen mellan Martin Svensson och Robbie Oliver. Martin Svensson kommer närmat från två förluster medans Robbie Oliver har fyra raka segrar.

Matchen är igång. Det är en enorm skillnad i storlek och räckvidd men Olivier fångar en spark och tar ner Svensson. Svensson jobbar och lyckas ta sig upp på fötterna igen. De klinchar mot buren De fortsätter att klincha och Olivier tar ner Svensson som kommer upp snabbt men lika fort tar Olivier ner honom igen. Olivier har ryggen på Svensson och jobbar metodiskt. Olivier matar in slag och Svensson ser obekväm ut. Olivier hinner dock inte åstadkomma något mer innan ronden tar slut.

Andra ronden startar och Svensson börjar med att sparka. Ganska snabbt går Olivier för en nedtagning och lyckas få ner Svensson. Svensson får in en kroppstriangel och matar in slag och armbågar. Svensson håller kvar triangeln och utdelar en massiv skada på Olivier som blöder rejält. Tillslut kommer Olivier loss och Svensson får försvara sig. De sista sekunderna av ronden verkar Olivier mest hålla i för att vila sig.

Sista ronden startar och Olivier går för nedtagning. Svensson möter upp med ett knä mot kroppen. I klichén efter lyckas Olivier ta ner Svensson men han kommer upp på fötter snabbt. I sin tur tar Svensson ner Olivier. Olivier försöker med ett benlås men Svensson snurrar sig ur. Olivier lyckas då ta ryggen på Svensson. Svensson lyckas få Olivier i sin guard men Olivier försöker mata slag. Det sista som händer är att Svensson tapar shortsen samtidigt som han slår. Ronden och matchen är över.

Martin Svensson besegrar Robbie Olivier via delat domslut. (29-28, 28-29 och 29-28)

Underkort (19:45)


Weltervikt: Jussi Halonen vs. Frodi Vitalis Hansen

Dags för match mellan Finland och Danmark. Första matchen utan någon svensk.

Ronden börjar med att Hansen går framåt och söker nedtagning. Halonen tar helt sonika tag om Hansen och slänger ner honom i marken. Hansen jobbar sig upp och när Halonen attackerar skjuter han och får ner Halonen. Hansen jobbar i sidokontroll men Halonen kommer upp på fötterna och matchen är åter stående. Hansen missar en högerkrok och Halonen skjuter och tar ner Hansen. Hansen ställer sig dock upp och de hamnar i klinch. Halonen går på nedtagning men Hansen blockar och tar i sin tur ner Halonen. Precis innan signalen går får Hansen in en spark som får Halonen att vobbla betänkligt. Signalen går och domaren tar in läkaren. Läkaren bedömer att Halonen inte kan fortsätta och matchen är över. Det visar sig dock att Halonen hade tre punkter i mattan och därför diskvalificeras Hansen.

Jussi Halonen besegrar Frodi Vitalis Hansen via diskvalificering på grund av illegal spark.


Weltervikt: Haakon Foss vs. Per Franklin

Dags för nästa svensk och det är Per Franklin från Göteborg och Gladius MMA. Han möter norsk-svenske Håkon Foss.

Matchen är igång och Foss får in spark på det heliga och domaren bryter. Franklin försöker korta distansen då Foss har längre räckvidd. Franklin får in några slag och trycker sedan Foss mot buren. Franklin bryter sig ut ur klichén och utdelar ett slag samtidigt. Foss missar en jabb och Franklin skjuter och tar ner Foss på marken. Foss jobbar på en triangel och det ser ut att vara nära men Franklin jobbar på. Tillslut sitter den och Franklin klappar.

Håkon Foss besegrar Per Franklin via Triangle Choke i den första ronden (3:26)


Kvinnlig bantamvikt: Emma Delaney vs. Lina Akhtar Lansberg

Emma Delaney vandrar in med en dansk flagga runt sig. Publiken verkar inte ta till sig den flirten. Lina Akhtar Länsberg ska äntligen få gå match efter flera återbud tidigare.

Matchen är igång och Delaney trycker upp Länsberg mot buren. Delaney söker efter nedtagning men Länsberg försvarar sig bra. Tillslut får Delaney ner Länsberg på marken. Länsberg sparkar bort Delaney och när Delaney sedan försöker skjuta tar Länsberg ryggen på Delaney. Länsberg får loss vänsterarmen och får in slag och armbågar. Länsberg jobbar på men ronden tar slut.

Andra ronden startar med att Delaney genat söker en nedtagning och lyckas. Delaney jobbar på och försöker isolera Länsbergs arm. Delaney lyckas och får in några slag innan Länsberg rullar och nu är det Delaney som får försvar sig. Länsberg jobbar hårt i topposition och tar en hel del poäng via armbågar och slag. Domaren bryter och ställer dom upp. Delaney fortsätter med sina nedtagningsförsök men Länsberg parerar. Hornet låter och andra ronden är över.

Sista ronden är igång. Delaney har en stor bula ovanför vänsterögat. Delaney försöker med nedtagning men Länsberg tar ryggen och söker efter en rear naked choke. Hon snurrar och hamnar i full mount och öser in slag och armbågar på Delaney. Domaren får nog och bryter matchen.

Lina Akhtar Länsberg besegrar Emma Delaney via TKO (referee stoppage) rond 3 (2:26)

Underkort (19:00)

(Sänds ej)


Weltervikt: Rioo Ibrahim vs. Alexander Jacobsen

Dags för en svensk debutant. Det är Rioo Ibrahim från Team Avam som får äran att göra debut på Cage Warriors 66.

Ibrahim börjar med sparkar innan han matar in slag på Jacobsen. Ibrahim slänger sedan ner Jacobsen och tar snabbt ryggen. Han jobbar på och Jacobsen har ingen chans. Tillslut får Ibrahim sin rear naked choke och Jacobsen klappar. Imponerande insats.

Rioo Ibrahim besegrar Alexander Jacobsen via rear naked choke rond 1 (1:49)


Bantamvikt: Binh Son Le vs. Shamal Tashkilot

Kvällens andra match och kvällens andra svensk. Binh Son Le har 2-0 och gör nu sin debut i ett stort sammanhang.

Första ronden startar och bägge studsar runt och är lite avvaktande. Taschkilot är den som tar mitten av buren och tvingar Le att gå på utsidan. Taschkilot får in ett knä men Le fortsätter som om inget har hänt. Tashkilot försöker ta ner Le och efter en liten kamp lyckas han. Tashkilot tar rygg men har inte fått in några krokar. Le ställer sig upp men Tashkilot slänger ner Le igen och tar rygg ännu en gång. Denna gången har Tashkilot fått in ett kroppslås men orsaker ingen skada. Ronden är över.

Andra ronden är igång. Le är mer aggressiv och får in några slag. Tashkilot trycker upp Le mot buren. Le tar sig ur situationen och fäller Tashkilot. Le jobbar hårt men Tashkilot försvarar sig bra. Le får in en armbåge men Tashkilot försvarar sig bra och hotar med diverse lås och strykningar hela tiden. Ronden är över i denna underhållande match.

Tredje och sista ronden. Tashkilot är den som går på attack först medans Le kontrar. Le försöker sparka Tashkilot men sparken fångas. Mer avvaktande rond än så länge. Le går på nedtagning men Tashkilot försvarar sig och när Le ställer sig upp får Tashkilot in några jobbar. Matchen är över och det blir upp till domarna att avgöra vem som vann denna match.

Shamal Tashkilot besegrar Binh Son Le via enigt domslut (29-28)


Lättvikt: Haci Firat Dogan vs. Mathias Lodahl

Första ronden startar och Dogan går framåt men Lodahl  tar ner honom på mattan. Dogan tar sig upp lätt och trycker upp Lodahl mot buren. Bägge använder sig av knän i clinchen. Lodahl får in ett knä rätt i ansiktet på Dogan. De snurrar runt och turas om att vara upptryckta mot buren. Lodahl lyfter Dogan och slänger ner honom i mattan men Dogan tar sig upp.  Lodahl tar ner Dogan och får ryggen. Lodahl får in en strykning och Dogan tvingas att klappa. Mathias Lodahl besegrar Haci Firat Dogan via rear naked choke rond 1 (4:34)

Kategorier
Cage WarriorsSvenska Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
24 Kommentarer
 • TheVobb
  22 March 2014 at 06:55

  Har det börjat för någon? Händer inget på min Facebook-.stream iaf….

 • Brocowich
  22 March 2014 at 07:35

  Många avslut.

 • ViktorElias
  22 March 2014 at 07:46

  Solklar DQ.

  • Lallarn
   22 March 2014 at 07:49

   Ja, den var inte mycket att snacka om.

 • Brocowich
  22 March 2014 at 08:18

  Martin ser ju inte grym ut, blir nedtagen rätt lätt men det händer ju saker i matchen så den är ju lite underhållande.

  Blanka shorts, har inte Martin någon sponsor?

  • TheVobb
   22 March 2014 at 08:25

   Kanske har sponsorerna på sina kalsonger?

   • Lallarn
    22 March 2014 at 10:36

    Nä, i slutet av matchen såg man tydligt att de också saknade sponsorloggor.

 • Brocowich
  22 March 2014 at 08:28

  Killen är en tvärhandhög varför boxas inte martin, knappt varit ett slag. Dåligt nedtagningsförsvar och dålig boxning, dock bra armbågar från rygg.

  Denna torskar Martin..

  • TheVobb
   22 March 2014 at 08:29

   Samt att Martin väger säkert 10-15kg mer än sin motståndare och blir nedtagen så lätt. Inte imponerad av Martin….

 • Storbonden
  22 March 2014 at 08:35

  Riktigt härligt att Svensson fick domslutet, 3 förluster i rad hade varit tufft.

 • Donnart
  22 March 2014 at 09:23

  Äh, jävla finnpajsare…

 • TheVobb
  22 March 2014 at 09:27

  Härligt avslut av Damir! Med vad säger Jycken? Andreas Stahl är väl inte kvar i UFC?

  • ViktorElias
   22 March 2014 at 09:32

   Han skulle kunna dyka upp på UFC prelims i Berlin. Dalby blir på det svenska kortet.

   • TheVobb
    22 March 2014 at 09:34

    Jag blandade ihop honom med Spång, my bad!

 • Brocowich
  22 March 2014 at 09:30

  Vilken klubb representerar Bruno?

 • sepenoob
  22 March 2014 at 10:28

  Daaaaaaamn. UFC nästa.

  • Lallarn
   22 March 2014 at 10:37

   Ja, det lär vara nära åtminstone. Blev dock inte helt begeistrad, men en fin avslutning var det.

 • Jocke
  23 March 2014 at 02:08

  Hur kunde Bruno tro att han skulle vinna den matchen? Han borde fan hålla sig till MW för han ser fan siraps seg ut i WW.

 • Headown
  23 March 2014 at 02:38

  Helt klart sevärt.

 • Mark
  23 March 2014 at 03:21

  Alle som tror dalby er ufc talent er sindssyge. Dalby bliver altid matchet til sin fordele. Ham der matchmaker altid for ham er hans coach tue. Som både er agent,matchmaker og coach for ham og de andre dansker. Så bra talenter kommer ikke på cardet

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...