Liverapportering och resultat från Trophy MMA V

Trophy MMA V går av stapeln i natt på Amiralen i Malmö, nedan följer MMAnytts liverapportering från galan.

På grund av visumproblem kommer endast tre proffsmatcher att genomföras på galan. Nedan kan ni läsa liverapportering från både amatör- och proffsmatcherna, samt resultat från shootfightingmatcherna.

18:52 – Fansen fortsätter strömma in och Trophy MMAs unika atmosfär har börjat sätta sig. Snart börjar shootfightingmatcherna där Sveriges framtida MMA-stjärnor gör upp på en av landets största scener.

Shootfighting

71 kg: Ali Yazbeck vs Nick Håkonsson

Malmöfightern Ali Yazbeckgår direkt på nertagning och får ner den gästande dansken Nick Håkonsson inom de första trettio sekunderna. Efter ett antal omställningar och submissionförsök sitter slutligen Yezbecks rear naked choke och matchen är över.

Vinnare: Ali Yazbeck 4:20, rond 1, på submission via rear-naked choke.

82 kg: Pascal Mazza Ramsby vs Mirza Nezirevic

Publiken på plats tar tydligt sida i en match mellan dessa Malmöfighters. Tempot är högt från start och saktar aldrig ner då Pascal Mazza Ramsby tydligt vill få ner sin motståndare Mirza Nezirevic. Efter nästan fem extret underhållande minuter får Ramsby slutligen en armbar som tvingar motståndaren att klappa ut.

Vinnare: Pascal Mazza Ramsby 4:55, rond 1, på submission via armbar.

70,3 kg: Ali Albumahdi vs Mohamad Habal

I ännu en match som sätts igång i högt tempo gör Malmöfighterna Ali Albumahdi och Mohamad Habal upp. Efter slagväxlingar på fötterna får Albumahdi ner Habal, efter ett flertal försök sitter slutligen Albumahdis rear naked choke och matchen är slut.

Vinnare: Ali Albumahdi, 2:18 rond 1, på submission via rear-naked choke.

Amtör-MMA

83,9 kg: Rostem Akman vs Daniel Gorgioski

Rond 1

Efter att ha känt av varandra på fötterna dyker göteborgaren Daniel Gorggioaki på nertagning, försöket dock utan resultat. Därefter sätter herrarna igång med ett par vilda slagväxlingar stående. Stockholm Rostem Akhman sätter något mer press på fötterna och får slutligen en nertagning. Väl på marken kontrollerar Akman sin motståndare och sätter ett lås som avslutar matchen.

Vinnare: Rostem Akman, 3:52, rond 1, på submission via americana.

82 kg: Nebosja Grbic vs Nils Påhlman

Rond 1

Både Nebosja Grbic och Nils Påhlman inleder ed stående fighting i tankarna. Hårda slag landar på bägge fighters, efter att Grbic träffat ordentligt går han på en lyckad nertagning men Påhlman tar sig upp kort därefter. Efter fler tuffa slagväxlingar på fötterna får Grbic in ännu en nertagning mot buren, men åter igen tar Påhlman sig upp på fötterna. Ett slarvigt nertagnignsförsök från Grbics sida leder till att han hamnar i botten position, dock endast tillfälligt. Väl uppe på fötterna börjar Påhlman dra ifrån men Grbic får in ännu en nertagning och avslutar ronden med sin motståndare på backen.

Det är en extremt jämn och svårbedömd match, såpass att MMAnytt dömer den 9-9.

Rond 2

Herrarna håller det stående, till publikens stora uppskattning. Bägge fighters fortsätter att leverera hårda slag och tar emot motståndarens attacker med nonchalans. Påhlman ser ut att vara snäppet snabbare och vassare på fötterna, men Grbic har ett hjärta och en haka som få andra och fortsätter framåt. Påhlman har Grbc märkbart skadad efter en slagkombination och backar upp honom men Grbic får in en hård spinning back fist. Påhlman lyckas dock få ner Grbic, som tar sig upp precis innan den underhållande matchen tar slut.

MMAnytt ger Påhlman den andra ronden på grund av aktivitet stående.

Vinnare: Nils Påhlman via enhälligt domslut.

70,3 kg: Mathias Günther vs Joakim Jankovic

Rond 1

Brottaren Mathias Günther inleder med en hög gaurd och får en nertagning dock lyckas dansken ta sig upp relativt snabbt. Väl uppe på fötterna börjar dansken Joakim Jankovic dra ifrån, men Günther clinchar mot buren i ett nertagningsförsök. Herrarna separerar och Jankovic tar kommandot stående igen men ett flertal slag och sparkar. Jankovic höjer pressen men Günther tar emot allt dansken har att erbjuda och lägger till ett par egna slag och bensparkar. Ronden tar dock slut med Jankovic på gaspedalen stående.

MMAnytt ger Jankovic den första ronden på grund av den framgången han fann på fötterna.

Rond 2

Det är Günther som sätter press stående men han träffas av den märkbart större dansken varje gång han tar sig närmre. Svensken försöker gå på nertagningar men har svårt att korta av distansen. Slutligen, efter att ha tagit emot ett stort antal slag får Günther ner Jankovic och går på både slag samt en rear naked choke. Günther hamnar för högt på ryggen och dansken skakar av honom, från sidoposition börjar Jankovic ösa ner med slag, men tiden tar slut innan han hinner avsluta.

Vinnare: Joakim Jankovic via enhälligt domslut.

Proffs-MMA

Lättvikt: Robin Tuomi vs Fernando Flores

Rond 1

Robin Tuomi inleder med ett slag som får Fernando Flores att backa, men Renyi-fightern återtar snabbt sin position i burens mitt. Flores clichar sin motståndare mot buren, får ett grepp, lyfter Tuomi och slänger ner honom på kanvasen efter att ha burit honom till mitten. Flores får in ett par knän mot kroppen men hamnar sedan med sin rygg mot buren, vilket leder till en nertagning från Tuomis sida. Göteborgaren får in ett par slag men ingenting avgörande, Flores lyckas sedan resa sig upp. Efter att ha utbytt ett par slag på fötterna dyker Flores än en gång på nertagning vilket han så småningom får.

Ronden är väldigt jämn, men på grund av toppkontroll samt slag på fötterna ger MMAnytt ronden till Tuomi.

Rond 2

Efter att ha känt av distansen dyker Flores på ännu en nertagning och får in ännu en stor ”slam”, dock lyckas Tuomi ta sig upp. Flores har Tuomi mot buren och släpper endast för att få in ett hårt slag, men återvänder därefter till nertagningsförsöket. Med ryggen mot buren får Tuomi in två hårda knän mot Flores, dock inget so lyckas stoppa Umeåbon. Med sin motståndare mot buren får Flores in ännu en hård nertagning, men än en gång reser Tuomi på sig. Tuomi får in ett hårt knä vid separation och hamnar efter en omställning i topposition.

Ännu en väldigt jämn rond tvingas MMAnytt ge ronden till Tuomi på grund av åstadkommen skada samt aggressivitet, men poängdomarna kan ha gett den till vemsomhelst.

Rond 3

Efter en slagväxling stående går Flores på en nertagning men Tuomi vänder på och får ner sin motståndare. Med Flores mot buren börjar Tuomi ösa på med slag, dock inget som tydligt skadar Flores. Tuomi hamnar i en ännu bättre position på marken men lyckas inte få till några markanta slag.

Vinnare: Robin Tuomi via enhälligt domslut.

Catchvikt 75,1 kg: Alejandro Ferreira vs Dexter Dyall Wallin

Ännu en match som inleds i ett rasande tempo! Efter ett par slagväxlingar på fötterna tar Dexter Dyall Wallin kommandot stående men äter ett antal sparkar på vägen. De hamnar i clinch mot buren efter ytterligare ett antal slagväxlingar men separerar och fortsätter matchen på fötterna. Alejandro Ferreira får sedan in en hård överhandshöger men Wallin fortsätter utan att skakas. Det är sedan Wallin som får in en slagserie och sänker Ferreira, med ett par slag på marken punkteras matchen.

Vinnare: Dexter Dyall Wallin via teknisk knockout 3:55, 1a ronden.

Lättvikt: Mattias Rosenlind vs Rioo Ibrahim

Rond 1

Mattias Rosenlind inleder med hårda bensparkar samt en kroppspark som leder till att Rioo Ibrahim får en nertagning. Från bottenposition kopplar Rosenlind en armbar som ser ut att sitta oerhört hårt men Ibrahim tar sig ut och upp. Efter en hård nertagning hamnar Rosenlind i topp igen i full gaurd. VÄl i topposition lyckas Rosenlind inte riktigt få in den offensiven han säkerligen önskar, men han avslutar i topp och lär ha vunnit ronden hos poängdomarna.

MMAnytt ger Mattias Rosenlind den första ronden.

Rond 2

På fötterna ser Rosenlind snäppet vassare ut vilket leder till att han får en nertagning mot buren. Rosenlind försöker febrilt få in ground and pound på marken men Ibrahim försvarar sig bra från bottenposition och undviker många slag. Ibrahim vänder rygg efter att Rosenlind så småningom fått in ett par hårda slag, Rosenlind tar ryggen, kopplar en rear naked choke och avslutar matchen.

Vinnare: Mattias Rosenlind, 3:55, på submission via rear naked choke i andra ronden.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Svenska FightersTrophy MMA

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.