IRFA 9

IRFA 9: Liverapportering & Resultat

För er om inte har möjlighet att ta er till Solnahallen kan ni följa IRFA 9 via MMAnytts liverapportering.

Galans start är något försenat, vilket dock inte är särskilt ovanligt.

Shootfighting

62 kg: Temur Malick (Perrys Gym) vs Sebastian Gonzales (Supremacy Gym)

Herrarna går in i intensiva slagväxlingar som är relativt jämna än så länge, Gonzales får dock in en träff som hörs i hela arenan. Matchen är dock fortsatt jämn och bägge använder distans på ett bra sätt fram till att Gonzales får in en överhands höger som sänker Malick. Malick reser dig upp och matchen fortsätter och Malick får istället in en träff som sänker Gonzales som vinglar något när han reser sig upp och domaren bryter matchen.

Vinnare: Temur Malick via teknisk knockout, rond 1, 3:00

93 kg: Martin Eriksson (Perrys Gym) vs Robin Larsson (Nova MMA)

Bägge fighters byter sparkar, Eriksson fångar ett ben men lyckas inte få ner sin motståndare. Herrarna inleder en vild slagväxling och clinchar sedan tillfälligt fram till att de separerar, Larsson får in en hög spark vid separationen. Larsson börjar dra ifrån stående men får en nertagning när hans motståndare går på clinch. Efter en kort omställning på marken reser sig Larssson och släpper upp sin motståndare. Larsson fortsätter att använda sig av exotiska sparkar och tvingar Eriksson att clincha, men Larsson vänder och får istället en nertagning. Larsson tar sig tillfälligt till mount men Eriksson försvarar och tar matchen till halvgaurd. Matchen slutar med Larsson i topposition i vad som bör vara en solklar seger för bortafightern, som dansar medan han inväntar domslutet.

Vinnare: Robin Larsson via enhälligt domslut

 

Amatör-MMA

63 kg: Jill Holmström (Pancrase Gym) vs Milla Riekki (MMA Lapaarenta)

Rond 1

Damerna känner av distansen och använder sig av jabbar och korta slagkombinationer fram till att Riekki clinchar svenskan mot buren.De separerar och Holmström får in ett par hårda slag som får publiken att jubla. Holmström trycker sedan Riekki mot buren och får in ett par slag innan finskan lyckas vända positionen. Holmström får in en nertagning men Riekki reser sig upp precis innan ronden tar slut, en rond som troligtvis gick till svenskan.

Rond 2

Holmström inleder med ett par fina jabbar, trycker sin motståndare mot buren oc får så småningom en nertagning. Holmström hamnar nästan direkt i mount och kopplar en armbar, Riekki lyckas dock försvara men svenskan byter till en triangel. Riekki försvara även mot det låset men det är fortfarande svenskan som kontrollerar positionen. Den andra ronden var betydligt mer ensidig än den första.

Rond 3

Riekki inleder med en hård slagkombination mot Holmström som clinchar sin motståndare mot buren och jobbar mot en nertagning. Holmström försöker sig på en nertagning men finskan vänder och hamnar i topposition. Holmström jobbar sig ur och tar sig upp md motståndaren mot buren. Holmström får in ett par knän men ser inte ut att ha mycket energi kvar, Riekki får ner svenskan och börjar med slag från topp men har inte nog med tid för att få in ordentligt med skada. Med alla största sannolikhet vinner Holmström med två ronder mot en.

Vinnare: Jill Holmström via enhälligt domslut, en av poängdomarna gav ock Holmström den sista ronden vilket är kontroversiellt.

88 kg: Josef Yilmaz (Pancrase Gym) vs Daniel Bergström (Apex Kalmar)

Rond 1

Yilmaz inleder med slag och sparkar men Bergström använder det för att få ner sin motståndare. När Yilmaz försöker ta sig upp vänder han och Bergström tar ryggen, han kopplar snabbt en rear naked choke och hans motståndare tvingas klappa ut.

Vinnare: Daniel Bergström via rear naked choke, rond 1, 1:16

 

Proffs-MMA

70,3 kg: Guram Kutateladze (Allstars/Redline Training Center) vs Joachim Tollefsen (Frontline Academy)

Rond 1

Herrarna inleder något avvaktande, det är Kutateladze som får in de första slagen. Kutateladze får in en hård överhandshöger och efter att ha tagit emot en spark mot kroppen lossar han iväg en hög spark som sänker norrmannen. Tollesen klarar sig och Kutateladze tar sig in i motståndarens gaurd. Kutateladze får in ett fåtal slag från topp men det är extremt hårda slag. När Kutateladze går in på slag lyckas norrmannen använda positionen och tar sig upp. Nu är det Tollefsen som pressar framåt stående och han får in en egen hög spark, den blockas dock av svensk-georgiern. Kutateladze får in ännu en hög spark men inte med samma kraft som förr. Ronden tar slut mitt i en lagväxling där Kutateladze får in en överhandshöger, Tollefsen ser dock oberörd ut i rondvilan av denna oerhört explosiva match.

Rond 2

Bägge fighters får ett par slag inledningsvis och de håller det jämnt stående i den andra ronden. Tollefsen får in en delvist blockad hög spark och följer upp med en frontspark mot kroppen, Kutateladze kontrar med egna slag men tar emot ett hård knä mot kroppen. Kutateladze får sedan in ännu en hård överhandshöger som ser ut att skaka Tollefsen, som går på en nertagning som hemmafightern vänder för att hamna i side controll. Tollefsen lyckas dock ta sig upp och får in ett par fina slag och sparkar mot ej märkbart mer trott Kutateladze. Precis innan ronden tar slut får dock Kutateladze in ännu en överhandshöger som sitter relativt hårt.

Rond 3

Tollefsen inleder med ett par snabba jabbar, motståndaren kontrar med en benspark. Herrarna får in varsin spark men åter igen träffar Kutateladze med en överhandshöger. Med en ledande vänsterkrok sänker Kutateladze sin motståndare än en gång och följer upp med ground and pound. Tollefsen försvarar bra från botten dock och lyckas undvika mer skada. Kutateladze försöker avancera men Tollefsen lyckas dock försvara, hemmafightern går istället på slag och Tollefsen reser sig upp och matchen avslutas i en vild slagkombination. Kutateladze har förmodligen vunnit alla ronder.

Vinnare: Guram Kutateladze via enhälligt domslut

Innan huvudmatchen utmanar Martin Fouda Allstars Mohammed Babadivand.

77,1 kg: Zebaztian Kadestam (Legacy Gym) vs Håkon Foss (Frontline Academy)

Kadestams fans gör sig sedda och hörda i publiken, med svarta bandanas över ansiktet för att se ut som banditer och buar oerhört högljutt när Foss gör entré. Kadestma gör entré med ett liveframträdande av en hip hop grupp.

Rond 1

Foss inleder med ett par sparkar för att hålla motståndaren på distans. Kadestam svarar med en spark mot benen och hans fans får Solnahallen att gunga. Foss går på en nertagning men Kadestam försvarar bra oh hamnar istället med ryggen mot buren. Kadestam fäller sin motståndare med ett judosvep och herrarna tar sig upp. Kadestam följer upp med ett par hårda bensparkar, sänker sedan Foss och tar sig in i halvgaurd. Foss jobbar dock från botten och får Kadestam in i gaurd. Foss slänger upp en triangel från botten men Kadestam försvarar och förbättrar istället sin position. Det är tveksamt om någon av herrarna kan höra sin hörna med tanke på vilket väsen Kadestams fans för. Foss går på en nertagning men lyckas inte få ner svensken. Kadestam vinner med allra största sannolikhet den första ronden.

Rond 2

Foss inleder med en hög spark, den är dock mestadels blockad av Kadestam. Efter ett par slag och sparkar från bägge fighters dyker Foss på en nertagning som han får. Kadestam försöker ta sig upp men Foss tar ryggen. Kadestam vänder istället och tar norrmannens rygg, dock endast tillfälligt då Foss åter igen vänder och får ner Kadestam igen efter ett par enstaka sekunder i stående clinch . Väl på marken kopplar Foss en front choke men Kadestam tar sig ut och lossar iväg knän mot kroppen. Kadestam hamnar i gaurd och matchen är lika underhållande på marken som den är stående. Foss går på en armbar från botten men Kadestam försvarar, han lyckas dock inte förbättra positionen, däremot får han in ett par hårda slag från topp. Ännu en extremt underhållande rond, och troligtvis ännu en rond till hemmafightern.

Rond 3

Bägge fighters visar respekt så fort den sista ronden börjar men det är Foss som pressar fram och sänker Kadestam med ett slag. Hemmafightern tar sig upp och går på clinch men får inge något gjort, Foss försvarar bra när Kadestam går på nertagning och hamnar i sin motståndares gaurd. Kadestam försöker ta sig upp med Foss tar ryggen och försöker gå på en rear naked choke. Foss har en väl säkrad kroppstriangel och håller fast vid sin motståndares rygg, han går gång på gång på submissionförsök men Kadestam lyckas försvara. Foss skriker ut “Fan!” vid ett misslyckat submissionförsök och Kadestam vänder. Han tar sig upp men ser märkbart trött ut, Foss får in ett knä och fina slag, Kadestam har inte mycket kvar men lyckas med en nertagning. Foss ställer sig upp och och fär Ladestam men ronden tar slut. Vilken match! Kadestam och Foss omfamnar varandra efteråt och visar respekt, Kadestam vinner möjligtivs två utav tre ronder.

Vinnare: Håkon Foss via delat domslut

Kategorier
ExklusivtIRFANyheterSvenska Fighters
4 Kommentarer
 • Nakmuay
  26 September 2015 at 05:12

  Bara två proffsmatcher på kortet ??

  • Mmanytt-Nikke
   27 September 2015 at 03:58

   Ja, tre matcher försvann. Emil Hartsner blev skadad, Sadibou Sy blev skadad och Jonatan Westin fick aldrig någon motståndare.

 • Skoel
  26 September 2015 at 06:28

  Hur går det med live-rapporteringen?

 • Svara