Mattias Rosenlind, Linn Wennergren, Emil Hartsner & Bilal Musa klara för Trophy MMA VIII

Trophy MMA har nyligen annonserat ett flertal spännande matchningar som bokats för nästkommande gala, inklusive ett flertal hemmafighters. 

Den 26:e mars hålls Trophy MMA VIII på Glasklart i Malmö, Sydsveriges främsta MMA-organisation har levererat publikvänliga och utsålda evenemang de tre senaste galorna och förväntningarna är nu höga inför den åttonde upplagan. Trophy MMA kunde nyligen meddela tre proffsmatcher som nu är klara för galan.

Mattias Rosenlind (4-1), som senast slog norrmannen Edvin Eldholm i huvudmatchen på Trophy MMA VII, kommer att ta emot den lovande fransmannen Cosmin Tutu (7-2), Linn “La Machine” Wennergren (2-3) ställs mot danskan Camilla Hinze (1-1) och Bilal Musa (2-2) tar sig an Iurie Bejenari (2-0). Utöver dessa matcher är även Malmöfightern Emil “Megahertz” Hartsner (7-2) klar för match, motståndaren har dock inte offentliggjorts än.

Rosenlind är obesegrad sedan en poängförlust i sin proffsdebut och har slagit bland andra Malmötalangen Rioo Ibrahim och UFC-fightern David Teymur sedan dess. Han har hållit i två huvudevenemang i Trophy MMA och är en av Malmös mest publikvänliga fighters. Tutu har vunnit fem utav sina sex senaste matcher och har endast en seger på poäng, alla andra på avslut.

Göteborgaren Wennergren kommer från två raka förluster, dock är det mot toppmotstånd i form av den obesegrade amerikanskan Katlyn Chookagian och den forne Cage Warriors-fightern Kate Jackson, båda förlusterna skedde på domslut. Chansen att återvända till vinstkolumnen sker mot den danske strikern Hinze som representerar Arte Suave och som likt Wennergren kommer från en poängförlust.

Malmösonen Musa fick nyligen en två matcher lång vinstsvit bruten efter en poängförlust mot Binh Son Le. Musa var oerhört missnöjd med sin prestation och menade att han inte var hundraprocentig, han får nu chansen att påminna fansen om vad han går för mot den obesegrade fransmannen Bejenari som haft en framgångsrik tid som amatör-fighter och som vann sin proffsdebut på knockout i den första ronden.

Hartsner har vunnit tre utav sina fyra senaste matcher och dessutom två raka matcher. Efter en övertygande submissionvinst över dansken Shamal Tashkilot kunde “Megahertz” inofficiellt fastställa sig som den bästa bantamviktaren i Sverige efter att ha låst ut norrlänningen Davivd Häggström i den tredje ronden. Motståndet är som konstaterat ännu inte fastställt men vid seger höjer Hartsner sitt värde ännu mer och lär inte vara alltför långt ifrån ett kontrakt med en av världens största MMA-organisationer.

Trophy MMA har på sistone levererat oerhört underhållande och publikvänliga galor som levererat för fansen i Södra Sverige samt gästande fans från Danmark och övriga delar av Sverige. Under åren har några av Sveriges största talanger som Martin Svensson, Pannie Kianzad, Martin Akhtar och Lina Länsberg tävlat för organisationen. Trophy MMA tar fortfarande emot anmälningar för att gå match på galan och är även öppna för ytterligare sponsorer.

Trophy MMA VIII hålls i Malmö den 26:e mars på Glasklart i Västra Hamnen, biljetter till evenemanget kan köpas här.

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara