Nordiskt toppmöte i tungvikt & en lokal favorit återvänder: Genomgång av Trophy MMA VIII

Stora matcher, stora innebörder och stora fighters är något som fansen kan vänta sig när Trophy MMA tar emot de passionerade Malmöfansen än en gång. 

På lördag den 26:e mars hålls Trophy MMA VIII på Glasklart Event & Restaurang i Malmö. De senaste galorna har levererat högklassig underhållning och stämning med fartfyllda matcher och en oerhört engagerad publik.

”Jag har varit med och coachat på Trophy innan och har sett vilken stämning det är…Malmöpubliken är fan bäst,” berättar göteborgaren Robin Tuomi, som tävlat två gånger för Trophy MMA.

Vad som väntar i huvudmatchen på Trophy MMA VIII lär både få igång och dela på publiken. Malmösonen och Redline Training Centers Yosef Ali Mohammed (5-2) tar sig an den obesegrade dansken Nick ”True Dane” Barnø (3-0) i ett toppmöte som mycket väl kan producera den nästa nordiska tungviktstjärnan.

Att det blir just ett möte mellan Sverige och Danmark vilket påminner Barnø om klassiska fotbollsmatcher.

”This will be like a good old Soccer match between Denmark and Sweden. I know there will be a whole bunch of guys and girls coming over, provided that I’m not the only Dane on the card you will definitely hear some noise.”berättar dansken för MMAnytt.

nick barno trophy 4

Mohammad kommer senast från karriärens första knockoutförlust, mot brassen Fernando Rodrigues Jr. (9-2) ,dock har han tagit sig an det mest meriterade motståndet herrarna emellan. Hans första förlust kom mot den nuvarande UFC-fightern Viktor Pesta (10-2), och sedan dess har Malmöiten tagit sig förbi bland andra engelsmannen Mike Neun (5-4) och den holländske veteranen Dion Staring (34-11).

Alla segrar på knockout eller submission 

Ett intressant faktum är att alla Mohammads segrar kommit i den första ronden, en submission och resterande på knockout. Han rör sig oerhört snabbt för en tungviktare och hans avslut matchar farten. Mohammad har endast gått tiden ut en gång, vilket var i matchen mot Pesta som han vann ursprungligen, men resultatet ändrades av den svenska MMA-kommissionen efter protester från tjeckens team. Detta innebär att den seger som tagit längst tid att säkra endast tog en minut och tjugofem sekunder, den kortaste matchen Malmöiten gått var sin proffsdebut där han knockade Denis Sokol (1-1) på endast tjugotvå sekunder. Mohammad är utöver det regerande tungviktsmästare i Superior Challenge, en ära som tilldelades efter segern mot Neun.

“Jag är redo för allt, har tränat för alla eventuella situationer, men kan avslöja en sak min höger har blivit mycket starkare,” berättar Mohammad för MMAnytt.

Yosef Ali Mohammed vs Duarte Fonseca Superior Challenge 9 20131121 fotograf MichaForssberg 006

Barnø är en väldigt annorlunda slags fighter, men lika farlig. Något mindre explosiv och mer metodisk är dansken en fighter som också aldrig behövt poängdomarnas övertygande för att vinna. Precis som Mohammad har Barnø vunnit en match på submission – resterande på knockout. Det är dock värt att nämna att submissionvinsten kom på grund av slag, inte lås. Barnø har också en mästartitel, något han vann efter att ha knockat Rob Beech (2-1) i den andra ronden på Gorilla Warfare FC.

“True Dane” jobbar hårt för att pressa framåt, få ner sin motståndare, och avslutar oftast kort därefter. Alla hans segrar har kommit via ground and pound och om han hamnar i topposition blir han en mardröm för sin motståndare då han låter sina skoningslösa slag hagla ner.

Vinnaren i detta möte lär träda fram som nästa nordiska tungviktslöfte, det är mycket som står på spel i matchen och det är extremt osannolikt att mötet går tiden ut.

Flugviktare gör upp i fartfyllt möte 

Förutom denna stormatch kommer buren att gästas av en lokal favorit hos Malmöpubliken åt vi kommer få se Bilal Musas (2-2) återkomst. Sist han tävlade i Malmö var år 2012 då han slog Edris Rafig (0-1) på domslut, han följde upp med en poängseger över engelsmannen Craig Derbyshire (2-2). Nu välkomnar Musa fransmannen Iurie Bejenari (2-1), mästare i flugvikt i de internationella mästerskapen i amatör-MMA. Som med de flesta flugviktsmatcher lär det bli fartfyllt, intensivt, och explosivt med tanke på Musas myntade brottarkast.

MMAnytt Bilal Musa Foto - Mattias Persson Bildspråk (omslag)

Musa var inte alls nöjd min sin föregående prestation, som skedde mot Binh Son Le (4-1) på IRFA 8, och han är fast bestämd vid att bjuda publiken på underhållning. En återkomst till vinstkolumnen lär få igång Musas glöd och större matcher lär vänta därefter, kanske även den eftertraktade returmatchen mot Le.

Skador förekommer, det var därför den efterlängtade matchen mellan Mattias Rosenlind (4-1) och Cosmin Tutu (7-2) avbokades, detta trots att Trophy MMA erbjöd fransmannen Tutu två olika ersättare. Dessutom skadade Linn Wennergren (2-3) sig inför sin sjätte MMA-match. Engelskan Veronica Macedo (1-0) har dock ställt upp som ersättare för att ta sig an danska Camilla Hinze (1-1) i en match som lär leverera fyrverkerier med tanke på att bägge damer vann deras proffsdebut på knockout.

Ali Taleb SW SM Foto Mattias Persson MMAnytt Bildspråk (67)

Utöver det finns det ett flertal intressanta matcher i amatör-MMA och shootfighting som lär forma framtidens svenska MMA-landskap. Ali Taleb (1-0) vann på submission i sin shootfightingdebut och har sedan dess följt upp med ytterligare en seger i sin debut i amatör-MMA, som skedde på Trophy MAM VII. Den stående fightern Daniel Möller (2-1) imponerade stort i sitt första framträdande i Trophy MMA då han dominerade matchen på fötterna, en annan shootfighter att hålla ögonen på är Khaled El-Eina (1-0) som vann sin shootfightingdebut på knockout drygt en halv minut in i den första ronden.

Trophy MMA har under åren växt fram som en MMA-organsation som utmärker sig vad gäller kämpaglöd och mycket hjärta hos alla fighters och en stark passion hos fansen. Med ett av organisationens bästa matchkort hittills, där några av Sveriges bästa i tungvikt och fjädervikt framträder, talar det mesta för att Trophy MMA VIII levererar – precis som föregående galor.

Trophy MMA VIII går av stapeln i Malmö den 26:e mars på Glasklart i Västra Hamnen, biljetter till evenemanget kan köpas här.

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersTrophy MMAZ-Klistrad artikel

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...