Oliver Enkamp Bellator
Oliver "The Future" Enkamp. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

KLART: Oliver Enkamp skriver på för Bellator MMA!

✅ "The Future" blir nästa svensk i Bellator ✅ Kan debutera på hemmaplan

Nu står det klart: Oliver Enkamp blir en Bellator-fighter.

Efter mer än en månads förhandlingar har svensken, som nyligen släpptes av UFC, skrivit på för Bellator MMA – världens näst största MMA-organisation. Enkamp avslöjade själv nyheten i sin story på Instagram under lördagskvällen.

Skärmpump från Oliver Enkamps Instagram-story.

Gick två matcher i UFC

Enkamp, 27, inledde proffskarriären som obesegrad med sju raka vinster över namn som den stigande svensken Guram Kutateladze. Efter att ha avslutat den danske veteranen Frodi Vitalis Hansen via teknisk knockout erbjöds han sedan ett kontrakt med den världsledande MMA-organisationen UFC. Kontraktserbjudandet kom dock med en hake. UFC ville nämligen att “The Future” skulle debutera på drygt två veckors varsel, som ersättare för norske Emil Meek som hade skadat sig.

Enkamp tackade ja och hoppade in mot den mer erfarne veteranen Nordine Taleb på UFC Fight Night 109, som ägde rum i Globen i Stockholm. Det blev dock ingen vinst på hemmaplan. Han förlorade istället via enhälligt domslut efter tre ronder, men bjöd ändå på en förhållandevis stark insats som genererade lovord från legendaren Matt Serra.

Knappt ett år senare återvände Enkamp till oktogonen och ställdes mot britten Danny Roberts på UFC Fight Night 127 i London. Dessvärre blev det då ytterligare ett nederlag för svensken, som blev knockad i den första ronden.

UFC-karriären gick inte som förväntat för Oliver Enkamp. Nu laddar han om och ansluter sig till topporganisationen Bellator MMA. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Kan debutera på hemmaplan

Efter att ha stött på sin andra raka förlust släpptes Enkamp från UFC några månader senare. Men nu får han alltså chansen att jobba sig tillbaka mot toppen i en annan topporganisation och faktum är att han kan få chansen att tävla på hemmaplan även i sin Bellator-debut.

Bellator har nämligen avslöjat planer på att arrangera sin första gala i Stockholm. När Sverigedebuten blir av är dock oklart i nuläget.

Enkamp gör nu svenskarna Malin Hermansson och Amir Albazi sällskap i Bellator.

Weltervikten, där Enkamp håller till, anses vara den viktklass där Bellator har sina allra främsta toppfighters – så som obesegrade Michael Page och veteranen Douglas Lima. Den regerande Bellator-mästaren Rory MacDonald har skäl att kunna kalla sig världens bästa welterviktare, då han tidigare har besegrat UFC:s welterviktsmästare Tyron Woodley.


LÄS MER: Oliver Enkamp släpper uttalande om UFC: “Orättvist beslut”

LÄS OCKSÅ: Stephanie Kaup blir första svenska kvinnan i Karate Combat


Kategorier
BellatorOliver EnkampSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara