UFC-svenskan vill skapa historia — “Första kvinnan i Sverige att utmana om UFC-titeln”

✔ Möter härdad veteran på lördag ✔ Om Jake Paul vs Tyron Woodley - "Ber till alla kampsportsgudar!"

Under UFC 263 på lördag den tolfte juni återvänder den topprankade svenska bantamviktaren Pannie “Banzai” Kianzad för ett möte med den kanadensiska forne titelutmanaren Alexis Davis.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Det är Kianzads viktigaste match hittills och mot den mest meriterade motståndaren hon mött. Davis utmanade Ronda Rousey om bantamviktstiteln i juli 2014 men förlorade på knockout i den första ronden. Trots den förlusten har Davis besegrat fighters som Jessica Eye, Liz Carmouche och även Amanda Nunes.

Kianzad äntrar matchen med hela tre raka UFC-segrar i ryggen. I sin pågående vinstsvit har Kianzad tagit sig förbi bland andra Bethe Correira och Sijara Eubanks.

Gällande mötet med Davis erkänner Kianzad sin motståndares färdigheter – men ser sig som den betydligt mer kompletta fightern.

– Om hon kan göra det här till en BJJ-match [kan det blir farligt], men som tur är tävlar vi inte i BJJ, säger Kianzad till MMAnytt. Det är mycket hon är bra på, hon är bra på marken, hon har också lite sådär [thaiboxningsstil], hon har den bakgrunden också. Så det är båda bra världar, men överlag om vi snackar om MMA och bara fight-IQ så är jag rätt hundra på att jag ska ha det här. Jag måste bara ta mig igenom henne och hon är väldigt farlig på många sätt också.

Det råder inget tvivel om att Kianzad är inne i en av de bästa perioderna av sin karriär. Som obesegrad ung talang vann hon Cage Warriors-titeln i november 2014 men som fighter har Kianzad aldrig varit bättre – eller mött bättre motstånd.

Trots en förlustsvacka mellan 2015 till 2018 har nu svenskan vunnit fyra utav sina fem senaste matcher. Kianzad tror helt enkelt att hon mognat till att bli en toppfightern hon alltid hade inom sig.

– Jag tror inte det bara har hänt att jag börjat vinna lite, för jag har vunnit mycket innan, fortsatte Kianzad. Jag kan inte riktigt kalla det att jag tagit mig samman men jag behövde också komma upp i ålder. Man kan vinna jättemycket i tidig tjugoårsålder för att man möter säkert alla andra på sin nivå men sedan så kommer man till vissa glapp när man möter folk som är bättre än, som börjar hitta sin prime just då.

– Jag tror bara att sedan jag fick börjat träna på heltid och fokusera på mitt och fått hjälp av sponsorer och fokusera helhjärtat, inte tänka på att jag har tre andra jobb att gå till. Det har hjälpt jättemycket och att jag bara blivit äldre har hjälpt mycket också.HETAST JUST NU


Ska bli första svenska kvinnan att hålla i en UFC-titel

Vad gäller talang inom kampsports finns det många som tillskrivs en slags naturbegåvning. Anderson Silva, Conor McGregor och Israel Adesanya är några av de toppfighters som verkar ha kampsport i blodet.

Det är dock inget Kianzad tror på, åtminstone gällande henne själv. Hur spartanskt det än låter menar Kianzad att det enbart är hårt arbete och erfarenhet som fört henne till den utmärkta positionen hon befinner sig i idag.

– Jag tror innerst inne att hård arbete lönar sig, konstaterar Kianzad. Jag tror inte på [natur]talang, jag har sagt det till dig innan, att jag inte tror jag är talangfull jag tror bara jag jobbar jävligt hårt. Det är ju en viss talang i sig, men inte en naturlig talang. Så jag är inte en sådan som bara vaknade upp och var en stjärna, det var jag inte. Jag har jobbat jävligt hårt i sexton år.

Hittills har den svenske lätt tungviktaren Alexander Gustafsson utmanat om UFC-titeln tre gånger och kommit nära på att vinna men i slutändan lämnat buren tomhänt.

Khamzat Chimaev och Jack Hermansson skulle kunna ta ett stort kliv i år och möjligtvis även utmana om bältet i mellanvikt respektive weltervikt.

Kianzad siktar dock på att skapa historia. Trots flera framgångar i UFC av oerhört talangfulla svenska kvinnor har hittills ingen av dem tagit sig långt nog för att bli en titelutmanare. Det vill “banzai” ändra på.

– Jag är väldigt fast besluten på att jag ska bli den första kvinnan i Sverige som kommer utmana om UFC-titeln.

Den pågående cirkusen som är kändisboxning har inte heller undgått Kianzad. Efter Jake Paul vs Ben Askren totalsågade Kianzad galan. Hon erkänner dock att hon är mer intresserad av att se Paul göra upp med den forne UFC-mästaren Tyron Woodley.

– Men det kan jag betala för att se, det är ändå roligt, säger “Banzai”. Man vet aldrig med den här cirkusen men det kan jag faktiskt säga att jag tittar på. Jag ber till alla kampsportsgudar att Woodley vinner, annars vet jag inte vad jag gör, jag vet inte vad jag gör!

UFC 263 innehar två stora titelmatcher i huvud- och delade huvudmatcherna. Även om fighters riskerar att glömmas i jämförelse så suktar Kianzad efter att stjäla showen från UFC-mästarna och snarare låta titelhållarna hamna i hennes skugga.

– Förutom att vi har två stycken titelmatcher så har ni mig i sista [matchen på underkortet]. För det första är jag skitglad att vara på detta kortet, man hamnar lite i skuggan men då gäller det bara att stjäla showen! Jag har en känsla av att vi på underkortet kommer göra det. När det är så här stora kort så brukar vi skina lite bättre.

Se hela intervjun nedan!

Hur går det för Pannie Kianzad mot Alexis Davis?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtPannie KianzadSenaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...