Resultat: Kandidat för årets bästa svenska MMA-match rundar av Trophy MMA VII

Än en gång var det en fantastisk atmosfär på Malmö-galan Trophy MMA, samt ett par oerhört publikvänliga insatser som förgyllde kvällen. 

Trophy MMA VII hölls på Glasklart Event & Restaurang i Malmö igår den 26:e december. Malmöorganisationen har på sistone byggt upp ett namn inom Sverige med slutsålda galor och ett fantastiskt publikengagemang som ackompanjerat underhållning på hög nivå. I huvudmatchen gjorde Malmö Muay Thais Mattias Rosenlind (4-1) sitt andra framträdande för organisationen och tog emot Norges Edvin Eldholm (2-3) som senast kom från en poängvinst i England som kandiderade för en av årets matcher i det brittiska landet.

Herrarna satte ett högt tempo från start med många slagväxlingar, nertagningar och submissionförsök. Eldholm kämpade hårt och visade mycket hjärta, men Rosenlind såg ut att ligga snäppet före stående rent tekniskt, trots att bortafightern fick in flera bra slag. I den andra ronden säkrade Rosenlind en rear naked choke som tvingade Eldholm till att klappa ut, till Malmöpublilkens stora förtjusning. Det var en match i högt tempo som uppvisade MMAs alla olika aspeker, precis som Rosenlinds seger över Rioo Ibrahim Trophy MMA V – även den slutade i submission via rear naked choke i den andra ronden. Rosenlind gjorde en fin och underhållande match som nu lär kandidera för årets bästa svenska MMA-match tillsammans med Håkons Foss vs Zebaztian Kadestam från IRFA 9.

I den delade huvudmatchen blev det landskamp mellan Sverige och Danmark då Epic FC Mölndals IF Linus Andersson (0-2) även han gjorde sitt andra framträdande för Trophy MMA genom att ta sig an Arte Suaves Mikkel Kasper (1-0). Även den matchen var jämn med många omställningar och slagväxlingar, det var även den blodigaste matchen på hela galan då bägge fighters fick in träffar som öppnade sår på motståndaren. Likt huvudmatchen slutade detta mellanviktsmöte i submission via rear naked choke i den andra ronden, dock för bortafightern Kasper som imponerade i sin proffsdebut.

En annan fighter som utmärkte sig var Västerås Fight Clubs Tobias Harila, som gjorde en oerhört stark insats mot Team AVAMs Mohamad Habal. Harila inledde aggressivt och snabbt med en hård slagserie, han fick sedan ner hemmafightern och avslutade med en submission efter hårda slag från topposition. Även hemmafavoriten Ali Taleb bjöd tillsammans med Stockholms Roger Salih på en publikvänlig match med många fina slagkombinationer och och omställningar. Matchen slutade i poängseger för Malmmösonen efter tre hårda ronder.

Nedan kan ni se de fullständiga resultaten från galan.

Proffs-MMA

  • Lättvikt: Mattias Rosenlind besegrade Edvin Eldholm via submission (rear naked choke), rond 2
  • Mellanvikt: Mikkel Kasper besegrade Linus Anderson via submission (rear naked choke), rond 2

Amatör-MMA

  • Mellanvikt: Louis Glissman besegrade Daniel Bergström via enhälligt domslut
  • Lättvikt: Tobias Harila besegrade Mohamad Habal via submission (rear naked choke), rond 1
  • Fjädervikt: Ali Taleb besegrade Roger Salih via delat domslut

Shootfighting

  • Lättvikt: Alexander Lindvall besegrade Ahmed Hussein via submission (knälås)
  • Weltervikt: Daniel Möller besegrade Ali Ibraheem via majoritetsdomslut

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersTrophy MMA

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara