Simon Sköld vs Kevin Donnelly på Strength & Honour i England den 3 mars

Fler svenskar har börjat ge sig ut i världen, och den senaste mannen som ska ut på äventyr är svensken Simon Sköld. Galan han kommer dyka upp på tillhör den engelska MMA-organisationen Strength & Honour. Väl på plats kommer han att möta britten Kevin Donnelly.

Sköld kommer ifrån en gedigen karate-bakgrund och har under sin karriärs gång vunnit tre SM-guld, men även ett par SM-silver och SM-brons. År 2010 så skolade han istället om till MMA och gjorde sin debut på Superior Challenge 6. Matchen gick inte riktigt som Sköld hade tänkt sig, och han förlorade mot motståndaren Nicklas Bäckström i en av galans bästa matcher via en TKO tre minuter in i den tredje ronden. Han gav inte upp för det, och reste sedan till Göteborg för att deltaga på The Zone FC: Warriors lite mer än en månad senare.

Även här tog det stopp när domarna efter tre ronder tilldelade vinsten till hans motståndare Kristoffer Källgren. Men redan tre månader efter det, i februari 2011 fick han chansen att återvända till The Zone och mötte här Eirik Digre i en match som gick alldeles lysande. Han vann via en TKO redan efter 1 minut och 34 sekunder in i den första ronden. Nu, lite mer än ett år senare, kommer han för första gången i sin karriär flyga utomlands för att ge sig på en ny utmaning.

Denna utmaningen är britten Kevin Donnely som var aktuell i en match för fyra månader sedan. Den matchen gick mycket fram och tillbaka, innan Donnely satte sig i ett submissionlås och tvingades ge upp. Innan dess hade det däremot gått mycket bättre, och har samlat ihop fyra raka segrar, varav en på The Zone FC: Unbreakable i Göteborg i maj. Totalt sett så har Donnely i sin karriär fått ihop 6 vinster och 4 förluster.

Dessa meriter kommer han nu att sätta på spel mot Simon Sköld den 3 mars i Devon, England.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Svenska Fighters
5 Kommentarer

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...