Simon Sköld får revansch – besegrar Jerry Kvarnström

🎦 VIDEO+TEXT ✅ "The Gentleman" vinner returfighten!

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på Superior Challenge 18, som gick av stapeln i Victoriahallen i Stockholmsmässan under lördagskvällen. Galan toppades av ett returmöte mellan den svenske stjärnan Simon Sköld och den finske veteranen Jerry Kvarnström – som fick ett annat resultat än den första matchen mellan herrarna.

Denna gång lyckades nämligen Sköld göra nog för att revanschera sig med en seger via delat domslut efter tre jämna ronder.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Sköld träffar med en spark, och Kvarnström missar några hårda legkicks. Sköld träffar med en bra jabb, och verkar vilja hålla matchen i mitten av buren. Efter en stunds avvaktande får Kvarnström in en legkick, men Sköld svarar med en sidekick som pushar Kvarnström mot buren.

Sköld går för en headkick som träffar till publikens jubel. Sköld pressar Kvarnström mot buren med sparkar innan han återigen backar mot mitten, där han får in en legkick. Kvarnström missar ännu en låg spark. Simon missar en snurrspark. Domaren varnar Jerry för att hålla fingrarna utsträckta.

Sköld får in en höger och följer lite senare upp med fler sparkar och slag. Därefter får Sköld in en bra legkick, och Kvarnström håller sig längs staketet. Kvarnström skjuter för en takedown, men Sköld håller emot riktigt fint.

MMAnytts rondvinnare: Sköld.

Rond 2:

Kvarnström går in med en spark, och Sköld svarar med en kombination. Kvarnström skjuter återigen och får den här gången ner Sköld på marken. Kvarnström delar under en dryg minut ut ground and pound ovanifrån, med Sköld på marken mot burstaketet. Domaren vill se mer action.

Kvarnström fortsätter med ground and pound. Domaren har efter ett tag sett nog, och ställer upp de båda igen. Sköld får direkt in några höga sparkar, och får nästan in en fin uppercut. Därefter går Kvarnström återigen för en takedown, och får ner Sköld som han pressar liggandes mot buren.

Finnen delar ut ground and pound, och domaren uppmanar till mer action. Domaren ställer återigen upp de båda, och säger att ”de kan kramas hemma”. Sköld försöker med en hook kick innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: Kvarnström.

Rond 3:

De möts i mitten och Simon får in ett par legkicks. Efter en minut där inte särskilt mycket händer försöker Kvarnström återigen med en takedown, men misslyckas. Sköld får in ett par legkicks. Kvarnström får in en kroppsspark som verkar träffa lite dåligt, men Sköld säger att han är OK när domaren stoppar. Matchen fortsätter direkt.

Kvarnström försöker återigen med en nedtagning, men Sköld hoppar undan och får in ett slag. Kvarnström dyker återigen för flera nedtagningar, men är långt ifrån att lyckas. Sköld får in en jabb och en legkick, och missar en hög spark. Sista tio passerar utan att något händer.

MMAnytts rondvinnare: Sköld.

Vinnare: Simon Sköld via enhälligt domslut.

Kolla in alla resultat från Superior Challenge 18 här.

Efter matchen fick MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez en exklusiv segerintervju med Sköld – kolla in hela intervjun i videon!

Simon Sköld får revansch!!

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 1 december 2018

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSimon Sköld

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara