Svenske Ricky Granstad går titelmatch i Kina den sjätte juni

På Sveriges nationaldag kommer Bålsta Dojos Ricky Granstad få möjligheten att kamma hem en titel på andra sidan jorden.

Källor nära matchen kunde idag meddela för MMAnytt att svenske Ricky Granstad (2-4-1) bokats för titelmatch i den kinesiska organisationen Kunlun Fight 24. Granstad kommer att möta Meixuan Zhang (7-3) i en match om titeln. En intervju med Granstad kommer att publiceras på MMAnytt inom de närmsta dagarna.

Ricky Granstad har tävlat sedan 2010 och har mötte både meriterat motstånd samt tagit flera matcher på bortaplan. Granstad har en oavgjord match mot den nuvarande Cage Warriors-mästaren Toni Tauru samt en förlust på delat domslut mot Martin Fouda. Svensken har dessutom redan gått två matcher för Kunlun Fights och har slagit både Peng Wang och Longyun Jiang i organisationen. Han kommer dock senast från en poängförlust.

Kinesiske Meixuan Zhang har vunnit fem av sina sju senaste matcher och representerar Xian Sports University, där bland andra UFC-fightern Jumabieke Tuerxun kommer ifrån. Meixuan har endast gått tiden ut i en av sina segrar och har avslutat alla andra segrar via submission.

Galan äger rum den sjätte juni på Sveriges nationaldag, håll ögonen på MMAnytt för en intervju med Granstad.

Kategorier
ExklusivtNyheterSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Carl
  26 May 2015 at 12:10

  Kul – även om det kanske känns lite som att han i det här fighten används som “kanonmat” för att bygga kinesens record.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...