Svenske Sadibou Sy får tufft motstånd – inför miljonturneringen!

✔ "Ser fram emot att bjuda på något kul!" ✔ Ställs mot erfaren ryss med imponerande vinstsvit!

Nu är det klart: den svenske knockoutartisten Sadibou Sy (8-5-2) kommer att möta den ryske veteranen Nikolai Aleksakhin (26-5-0) i sin återkomst till MMA! Mötet sker den 29:e april under den andra galan av PFL:s 2021-säsongen. Det var organisationen själva som annonserade matchen.

Utöver Sys match kommer den forne UFC-stjärnan Rory MacDonald att möta David Michaud i sin första match i PFL. Dessutom kommer den norske stjärnan Martin Hamlet att ställas mot amerikanen Dan Spohn.

PFL har ett unikt koncept som skiljer sig från andra MMA-organisationer. Tio fighters per viktklass gör upp i ett format som påminner om exempelvis fotbolls-VM.

Fighters gör först upp i kvalmatcher där man vinner poäng beroende på om man avslutar sin motståndare, vinner via domslut samt i vilket rond vinsten sker. Utifrån de tio fighters per viktklass avancerar sedan de åtta med flest poäng till en turnering där vinnaren tilldelas en miljon dollar, ca 8,3 miljoner kronor.


HETAST JUST NU


Sy: “Ser fram emot att bjuda på något kul!”

Sy har tävlat professionellt inom MMA sedan 2013 men hade innan dess en lång och meriterad karriär inom bland annat thaiboxning – där han vunnit ett flertal mästerskap. Det som gör Sys prestationer ännu mer imponerande är att åstadkommit de trots ett allvarligt synfel som resulterat i att han haft som mest 80% av sin syn.

Sedan sin debut radade Sy upp ett flertal imponerande knockoutvinst över bland annat britterna Carl Booth och David Round. 2018 tecknade svensken kontrakt med PFL och har onekligen mött tufft motstånd hittills med ett matchfacit på 2-3-2 i organisationen. Alla Sys segrar i organisationen har skett via knockout i den första ronden och han kommer senast från en oavgjord match mot divisionens mästare Ray Cooper III.

Ryske Aleksakhin gjorde sin proffsdebut 2011 och har sakta men säkert byggt upp ett fint matchfacit med vinster mot flera meriterade fighters. I dagsläget ligger Aleksakhin inne på sju raka segrar över bland andra Mike Graves, Elias Silverio och nu senast Jesse Ronson.

Mötet med Aleksakhin blir Sys första match sedan oktober 2019 och han ser fram emot att återvända till buren.

– Känns riktigt kul att det är dags igen, berättar Sy för MMAnytt. Gällande motstånd är jag glad och ser fram emot att bjuda på något kul!

Hur går det för Sadibou Sy mot Nikolai Aleksakhin?

Kategorier
Sadibou SySenaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...