Trophy MMA VIII: Linn Wennergren skadad – ersätts av brittisk fighter

En skada har påverkat huvudkortet för nästkommande Trophy-gala som äger rum lördag den 26:e mars, men en brittisk striker med en grov knockoutvinst i ryggen har ställt upp för att ersätta. 

Trophy MMA tvingades dessvärre i natt meddela MMAnytt att Linn ”La Machine” Wennergren (2-3) dragit sig ur Trophy MMA VIII den 26:e mars på grund av en skada. Svenskan skulle ha mött Camilla Hinze (1-1) från Danmark, men Trophy MMAs matchmäklare Jörgen Segerlind kunde i samma veva berätta att Wennergren ersatts av brittiskan Veronica Macedo (1-0) som vunnit både sin amatör- och proffsmatch på knockout.

Dessvärre var detta en väl behövd match för Wennergren som gick utan match hela 2014. Nästkommande år tog hon två matcher mot duktigt motstånd på kort notis och förlorade jämna domslut vilket placerade henne i förlustkolumnen.

Danskan Hinze representerar Arte Suave och vann sin proffsdebut mot tyska Sylvia Nagel på teknisk knockout i den andra ronden. Därefter mött hon ytterligare en tyska: obesegrade Katharina Lehner – som senast besegrade veteranen Alexandra Buch – och förlorade på poäng efter full tid.

Macedo är en brittisk fighter med brasiliansk påbrå och har hittills hunnit med en match som amatör samt en som proffs. Hon lär inte ha några bekymmer med att ställas mot en striker då hon vann bägge sina matcher på knockout via en hög spark. Nedan kan ni se höjdpunkten från hennes proffsdebut som var minst sagt imponerande.

Trophy MMA VIII hålls i Malmö den 26:e mars på Glasklart i Västra Hamnen, biljetter till evenemanget kan köpas här, det matchkortet för huvudkortet finner ni nedan.

Huvudkort (proffs-MMA)

  • Tungvikt: Yosef Ali Mohammad (Redline Training Center) vs Nick Barnø (Renegade MMA)
  • Lättvikt: Mattias Rosenlind (Redline Training Center) vs Cosmin Tutu
  • Flugvikt: Bilal Musa (Redline Training Center)  vs Iurie Bejenari (MMA Factory)
  • Catchvikt (60 kg): Camilla Hinze (Arte Suave) vs Veronica Macedo

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttSvenska FightersTrophy MMA

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara