Veckans profil: Niclas Danielsson

Som veckans profil finner vi Swedish Top Teams Niclas Danielsson som gjort sig känd för att leverera rejäla slagsmål i buren. Det diskuteras kring senaste matchen, hård bantning och varför alla tror att Danielsson är en brottare.

 

Niclas Danielsson (5-1) gjorde sin professionella MMA-debut på Superior Challenge 6 mot ingen mindre än Andreas “Real Steel” Ståhl (9-1) och visade redan då att viljan och potentialen att kunna nå långt fanns där, även om debuten slutade i en förlust via enhälligt domslut.

Efter debuten har Danielsson radat upp fem raka vinster där den senaste kom på Trophy MMA 6 mot Aslan Bibulatov (2-1) där han kammade hem ett enhälligt domslut.

Danielsson berättar lite om matchen:

“Jag skulle egentligen mött Mohammed Abdallah (5-1) men tyvärr skadade han sig. Så med sju dagars varsel hoppade Aslan Bibulatov från Danmark in och tog matchen. Jag hade förberett mig för en thaiboxare och fick nu möta en kille som jag inte visste mycket om. Visste att han ursprungligen var från Tjetjenien, hade 2-0 som proffs, samt att han tävlat i sambo och wushu. Jag fick kasta min gamla game plan och helt enkelt anpassa mig till matchen när jag kom in i buren.
Själva matchen gick bra för mig. Jag kände att jag klarade mig bra stående och bestämde mig ganska tidigt för att brottas så lite som möjligt denna gång. Aslan visade sig vara en riktigt tuff kille. Jag tycker jag hade honom i en bra RNC (Rear naked choke) i första ronden samt att jag träffade honom med många hårda slag och sparkar under matchen. Han vek sig dock inte och jag vann på domslut efter full tid.
Får passa på att ge honom en eloge för att han tog matchen med så kort varsel och jag önskar honom all lycka i sin framtida MMA-karriär.”

En vinst är ju alltid en vinst, men hur kändes det när du fick reda på att Abdallah tvingades dra sig ur matchen?

“Det är alltid tråkigt när någon skadar sig och blir tvingad att dra sig ur. Hade sett fram emot den matchen då det hade blivit en riktig utmaning. Dock är skador något man får räkna med i denna sport och det är inte mycket att göra åt. Nu fick jag ändå gå match ändå så all hård träning gick inte förlorad.
Jag är ingen person som letar efter matcher på det sättet eller har någon särskild motståndare i åtanke. Jag gör detta för jag tycker det är kul och bokar matcher när jag är sugen på att tävla. Vem jag möter och på vilken gala spelar mindre roll egentligen. “

Så vad händer då härnäst?

“Jag skadade min hand lite i matchen och tänker låta den läka ihop ordentligt. Saknar redan träningen så hoppas det går snabbt. Jag hoppas kunna gå en match till i år i alla fall.”

Niclas Danielsson är som sagt en fighter som alltid uppvisar ett stort hjärta, bra markspel och krut i nävarna när han äntrar buren, men det kan vara intressant att veta hur han kom i kontakt med MMA från första början.

Han berättar:

“Jag började med MMA när jag studerade i Trollhättan när jag var 23 år. Jag var i så otroligt dålig form och ville göra en förändring i vardagen. Jag tänkte att det var lika bra att börja direkt med den hårdaste tränigen jag kunde komma på. Så jag gick ner till Kampssportscentret (heter numera Ultimate Gym) och skrev in mig på nybörjarträningen. Jag var fast efter första träningen och visste att detta var något jag ville syssla med.
Jag har i yngre år provat på lite thaiboxning men aldrig tränat seriöst. Så jag har egentligen ingen kampsportsbakgrund innan jag började med MMA. Många verkar tro att jag har brottats tidigare men så är inte fallet.”

Du använder ju din grappling mycket i dina matcher, kan det vara därför folk tror att du är en brottare i grund?

“Kanske. Eller på grund utav mitt utseende; kort och satt.”

Det ryktas även om att du bantar riktigt mycket inför match och klipper mycket vikt i bastun. Är det sant och hur mycket bantar du inför match?

“Ja det stämmer skulle jag säga. Jag går runt på ca 90 kg vardagligen. När jag ska tävla dietar jag ner till runt 85 kg och sedan klipper jag vätska därifrån.
Efter invägning brukar jag gå upp till 87-90 kg till själva matchen. “

Är du inte rädd att kroppen ska ta stryk av så hård bantning?

“Nej jag är inte särskilt rädd. Men jag är införstådd med riskerna och medveten om att kroppen tar mycket stryk när man manipulerar med vikten så som jag gör. Jag känner att jag har fått en bra rutin på det och finslipar tillvägagångsättet varje gång jag ska tävla. Sen går jag inte så många matcher per år så jag känner att kroppen får ordentligt med vila mellan viktnedgångarna. Detta är dessutom en grej jag gör en kort period i livet. Jag är nu 30 år och realistiskt sett så har jag i bästa fall bara några år till att satsa på att tävla.”

Du tränar ju på Swedish Top Team numera. Vad är skillnaden mot GBG MMA där du tränade förut?

“Största skillnaden är att vi tränar mycket mer brottning och fysar mer på Swedish Top Team, vilket passar mig bättre.

Swedish Top Team är en dessutom en väldigt öppen klubb och alla som vill får komma och träna/sparras med tävlingsgruppen, oavsett vilken klubb du tränar på. “

Är det något du vill tillägga?

“Skulle vilja tacka alla på Swedish Top Team som hjälpt mig med min träning samt alla som stöttat mig innan, under och efter matchen.

Vill även ta tillfället i akt att tacka mina sponsorer Swedish Top Team, EpicFighting,Aloe Vera drycken, SEKAB, PSG Bevakning, WNT/Multipower och www.eventskytte.com.”

 

 

 

Kategorier
Svenska Fighters
2 Kommentarer
 • Tallkotten
  10 April 2015 at 08:00

  Hade äran att se Niclas gå match på Fightergalla 23 i Danmark 2011.

  Killen kan ta ordentlig med stryk men vet också hur man levererar!

  Dessutom verkar han vara en jävligt skön snubbe.

  • Marcus Ehrenholm
   10 April 2015 at 08:50

   Kan bara hålla med! :)

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...