Erik Skoglunds väg tillbaka efter koma och hjärnblödning: “Ska fortsätta sätta rekord”

✅Hamnade i koma på grund av hjärnblödning - Nu börjar svenskens väg tillbaka

I december förra året hamnade den svenske boxaren Erik Skoglund (26-1 i boxning) i koma efter att ha förts till sjukhus med hjärnblödning efter ett sparringpass. Hans tillstånd förbättrades och han gjorde en stark återhämtning efter den allvarliga olyckan. Den flerfaldige världsmästaren påbörjar nu sin återkomst, något som har uppmärksammats av Viaplay som nu har en dokumentär om Skoglunds bakgrund och framtid.

Det är fortfarande oklart vad exakt som orsakade hjärnblödningen. Skoglund hade kört ett sparring i sex ronder och höll på att avsluta, men kände att någonting inte stämde med kroppen

“Vi boxades färdigt, och vad jag har hört så såg allt väldigt bra ut och stämde bra, men jag sa efter sparringen att ‘Fan det känns inte bra det är något som är fel liksom’, och försökte förklara för brorsan och Angelika som stod i ringhörnan. ‘Nu får du nog vila över helgen,’ sa Markus då, min bror. Jag sa ‘Det är inte det, du fattar inte, hjälp mig av med handskarna.’ Angelika såg ju då direkt i ögonen på mig att det var något som inte var rätt, hon berättade att man såg varenda blodkärl i ögonen vidgades, och jag såg panikslagen ut. Det blev väldigt hetsigt att jag skulle få av mig handskarna, och sedan föll jag ihop och låg och skrek ett tag.”

Skoglund vaknade på sjukhuset, utan att helt komma ihåg vad som hände eller hur han hamnat där. Han visade dock en rekordsnabb återhämtning för att ha hamnat i ett så pass allvarligt tillstånd.

“Först och främst var jag väldigt fokuserad på att komma därifrån. För att även om jag inte är mig själv på långa vägar och vet nästan inte vart jag är eller vart jag ska så känner jag att det här är en plats jag inte vill vara på. På strokeavdelningen så..det är en ganska obehaglig miljö…”  berättade Skoglund.

Läkarna uppmanar Skoglund till att lägga av med boxning, sporten han brunnit för sedan han var ett barn. Beskedet är tungt, men Skoglund satte rekord på sjukhuset på grund av sin snabba återhämtning som enbart tog två veckor. Medveten om riskerna och med en realistisk syn på ärendet hoppas Skoglund på att kunna tävla igen, men vill åtminstone göra sitt bästa.

“Jag har tänkt att jag ska fortsätta sätta rekord, jag vill ju bara bli återställd så fort som möjligt. Sedan om det finns möjlighet att bli helt återställd överhuvudtaget eller om det är fysiskt omöjligt det vet inte jag, men ingen ska i alla fall kunna säga att jag inte har försökt, och gjort mitt bästa.”

26-årige Skoglund är en av Sveriges mest meriterade proffsboxare, och han är titelhållare i bland annat WBO, IBF och IBO. Nyköpingssonen skulle ha mött Rocky Fielding den 17 december, men matchen ställdes in på grund av Skoglunds sjukhusinläggning. Videon kan ses gratis i och sin helhet på Viaplays hemsida.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...