Vilken var årets bästa svenska MMA-match?

2015 närmar sig sitt slut, därför vill vi på MMAnytt ta hjälp av er läsare för att framställa årets svenska MMA-match! Detta innebär en match som gått i en svensk organisation inom Sverige, inte svenskar som gått matcher utomlands för utländska organisationer. 

Det senaste tillägget till listan är Mattias Rosenlinds match mot Edvin EldholmTrophy MMA VII, ett fartfyllt och vilt möte som innehöll spinning back kicks, nertagningar, submissionförsök och allt möjligt.

Vi fick dessutom se ett toppmöte i bantamvikt mellan norr och syd då Malmöiten Emil Hartsner och norrlänningen David Häggström kolliderade på Battle of Botnia 5. I en teknisk och underhållande match var det slutligen Hartsner som vann via rear naked choke i den tredje ronden.

Innan dess fick vi se ett tufft treronderskrig mellan två svenskar baserade i andra länder när Zebaztian Kadestam och Håkon Foss möttes på IRFA 9. Det var en oerhört jämn match där bägge fighters fick ner och skakade deras motståndare. Efter femton minuter av adrenalin och aktion tilldelades Foss vinsten via delat domslut.

Slutligen har vi ännu en Malmöfighter som segrade på hemmaplan. Malmö Mauy Thais Martin Akhtar mötte fransmannen Antoine Gallinaro Superior Challenge 12. I den kortaste matchen utav dessa kandidater fick vi se en bantamviktsmatch i ett rasande tempo med flera omställningar och positionsväxlingar. Slutligen fick vi se den meriterade thaiboxaren Akhtar säkra karriärens första submissionvinst med en rear naked choke som tvingade fransmannen till att klappa ut.

Rösta nedan!

Vilken var årets bästa svenska MMA-match?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Vid ”annan” som svar – skriv vilken match du röstar på i kommentarsfältet nedan!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...