Foto: Mazdak Cavian

Abbe Joof kliver upp en viktklass, möter Milanko Puranovic på Superior Challenge 14

Efter att ha tävlat i weltervikt under sin MMA-karriär så är det nu dags för thaiboxaren Abbe Joof att kliva upp en viktklass för att möta schweizaren Milanko Puranovic i Eriksdalshallen den 8 oktober.

I ett pressmeddelande släpptes idag nyheten att en av sveriges mest meriterade thaiboxare, Abbe Joof (2-0-1) har blivit bokad för match på Superior Challenge 14 i Eriksdalshallen den 8 oktober. Han kommer nämligen att möta schweizaren Milanko Puranovic (3-2) som har tre raka vinster via avslut i den första ronden.

Detta blir den tredje gången som Joof går in i Superior Challenge’s bur. Han knockade sina två första motståndare i första ronden, mot Mulenga Chanda (3-2) på Royal Arena 2 år 2012 och mot Herman Kungu (1-5) på Superior Challenge 10 i Helsingborg. År 2014 gick han sin senaste match, en match som slutade oavgjort.

Här kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet:

Stockholmaren Abbe har varit en av Sveriges mest meriterade Thaiboxare och efter att handlade om till MMA har han tävlat i Weltervikt -77,1 kg. Knockout experten går upp en viktklass till Mellanvikt -83,9 kg inför Superior Challenge 14 för att möta Milanko Puranovic. Även Schweizaren har stående bakgrund och han har vunnit sina tre senaste matcher via avslut i första ronden. Missa inte en av kvällens mest actionfylld matcher den 8:e oktober i Eriksdalshallen.

Superior Challenge 14 - Abbe Joof vs. Milanko Puranovic

Foto: Mazdak Cavian

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterSuperior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheterz-Senaste Nytt
En kommentar
  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    16 september 2016 at 06:31

    Han känns lite för kort för att kunna fortsätta i 185. Men killen är grym, hans stand up håller högklass. Däremot så vet man inte hur bra groundgame han har, jag vet inte hur bra han har blivit på marken.

  • Svara