Åke Bergvall möter Diego Gonzalez på Trophy MMA IV

Malmö-galan fick en oväntad utökning av matchkortet igår.

Det helsvenska mötet som skulle blivit Åke Bergvalls (5-7) Cage Warriors-debut kommer nu att äga rum på Trophy MMA IV – Summer Break. Det annonserades igår kväll av organisationen. Han kommer möta Diego Gonzalez (16-10), i en match som var bokad för CWFC 71, Cage Warriors första gala i Sverige, som blev flyttad till Jordanien på grund av oenigheter mellan Cage Warriors och Svenska MMA Förbundet.

”Den då inställda matchen mellan Åke Bergvall 5-7-0 vs Diego Gonzalez 16-10-1 på Cage Warriors 71 kommer nu i stället bli av på Trophy MMA IV ” Summer Break I” den 30 augusti i Malmö på Amiralen,” meddelade Trophy MMA via deras hemsida.

”När vi fick frågan om det fanns ett intresse från vår sida att arrangera en match mellan Åke och Diego ville vi gärna bjuda Malmö publiken på en sådan match och nu ser vi fram emot att få njuta utav ytterligare en härlig MMA-fight på Trophy MMA.”

Bergvall, som till vardags tränar på Gladius MMA, gick segrande ur sin senaste match, då han vann ett enhälligt domslut mot Gintas Januska (0-1) under Cage Challenge 11 i början av mars detta år. Han hade innan dess gått igenom en något tuffare tid, med fyra förluster på fem försök, och hoppas nu alltså på att dryga ut vinststräckan.

Allstars-produkten Gonzalez har en snarlik tid bakom sig, med en vinst i sitt senaste framträdande samt fyra förluster i rad innan dess. Det var Frodi Vitalis Hansen (7-8) som fick se sig utarbetad på mattan och Gonzalez säkrade segern via submission (rear naked choke) i andra ronden på Superior Challenge 10 i maj.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Svenska FightersSvenska NyheterTrophy MMA

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.