Badou Jacks titelmatch slutade oavgjord

Badou Jack försvarade i morse, svensk tid, sin mästartitel i supermellanvikt mot rumänen Lucian Bute. Resultatet kan inte beskrivas med något annat ord än domarskandal. Det blev nämligen oavgjort i matchen. Jack var givetvis besviken efteråt. Det är ovanligt att en boxningsmatch slutar oavgjort.

Tidigt i morse, svensk tid, mötte den svenske boxaren och WBC-mästaren i supermellanvikt Badou Jack, som dock numera bor i Las Vegas i USA, rumänen Lucian Bute i en match han själv beskrivit som den hittills viktigaste i sitt 32-åriga liv. En seger mot Bute skulle bana väg för en match mot britten De Gale om de två titlarna i WBC och IBF.

Jack dominerade hela matchen från rond 1 till rond 12 med bländande boxning, men det räckte uppenbarligen inte för att imponera på domarna. När resultatet meddelades briserade bomben. Det blev nämligen oavgjort och en präktig domarskandal var ett faktum. Två av domarna hade 114–114. Den tredje en glasklar seger med 117–111 för Jack.

Jack får dock behålla bältet, ett oavgjort resultat till trots, men kunde givetvis inte känna riktig glädje över detta.

“Bullshit. Självklart vann jag. Han (Bute) vet det också”

Såväl TV-kommentatorer som Jacks promotor Floyd Mayweather reagerade på det minst sagt märkliga resultatet. Med all rätt, givetvis. En match där svensken var den som dominerade från A till Ö borde ha dömts totalt annorlunda. Det är mycket ovanligt att man dömer oavgjort i boxningsmatcher och ännu ovanligare att en titelmatch döms oavgjord. Domarskandal var ordet, sade Bull.

Som ett litet plåster på såren så kommer Jack ändå få möta De Gale och boxas om de två titlarna. Om det blir i Las Vegas eller London är inte klart ännu.

Kategorier
Badou JackBoxningFloyd MayweatherNyheterSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara