Bäckström med en imponerande rear-naked choke i sin UFC-debut. Foto: Per Häljestam

Battle of Botnia 2015 kommer att eftersändas på TV4 Sport

Organisationen meddelar nu att man tecknat avtal med TV4, som kommer att eftersända galan.

Nyligen färdigställdes matchkortet för Battle of Botnia 2015. Nu meddelar organisationen att galan, som går av staplen i Umeå Enerig Arena den 28 november, kommer att eftersändas på TV4 Sport.

Den 19 december vid 22.00 kan de som inte har möjlighet att se galan på plats, istället ta del av de spännande matcherna från TV-soffan. Galan kommer också vara tillgänglig via TV4 Play.

“Detta blir den största galan som gjorts på norrländsk mark och jag är glad att vi får en chans att nå ut till en ännu bredare publik i och med TVsändningen”, säger den före detta UFC-fightern Tor Troeng (16-7-1), som är en av de som ligger bakom arrangemanget.

Poster Batlle of Botnia 2015

I galans huvudmatch kommer norrlänningen Niklas Bäckström (8-2, 1 NC) försöka ta sig tillbaka till vinstkolumnen i en match mot bulgaren Georgi Stoyanov (19-9). Bäckström sågs senast i UFC där han blev släppt efter att ha gått 1-2, och kommer nu försöka kämpa sig tillbaka till ett nytt kontrakt.

Här kan ni se fullständigt matchkort. Övrig information om galan finner ni här.

Foto: Per Häljestam

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Battle of BotniaNiklas BäckströmNyheterSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
2 Kommentarer
 • TheVobb
  17 November 2015 at 09:43

  Off topic men inga nyheter om TV4 & Cmore kommer fortsätta sända UFC efter nyår? Var ju ni på MMANytt som nämnde för ett tag sedan att det ser ut som om varken TV4 eller Cmore tänker förnya med UFC….

 • Danne
  17 November 2015 at 10:13

  Inte för att vara den som gnäller men det lär inte locka många tittare att se en gala ca tre veckor senare, storsatsning från tv4. Det ser mörkt ut för svensk mma på TV.

 • Svara