Yosef Ali Mohammad till MMAnytt: “Publikens stöd var nästan 80 procent av matchen”

Foto: Mattias Persson

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Att göra sin professionella MMA-debut på Superior Challenge 8 i sin hemstad kan vara lika mycket förbannelse och välsignelse. Prestationsångest och stress är vanliga aspekter av att tävla framför familj och vänner. Detta särskilt när man möter Denis Sokol, som vann sin egen debut med en armbar tidigt i den första ronden. Malmösonen Yosef Ali Mohammad gjorde sin proffsdebut framför tusentals skrikande hemmasupportrar, men kände ingen press inför matchen han hade framför sig.

“Nej, du såg ju själv hur publiken var, underbart!”, säger Mohammad om hemmapubliken. “Det var helt…nästan 80 procent av matchen!”

Publiken hade all rätt till att jubla, Mohammad imponerade med ett snabbt avslut. Efter endast 22 sekunder stoppade domaren matchen, som var den kortaste på hela galan. Malmöbon inledde intensivt med slag, fann snabbt en thaiclinch som han utnyttjade direkt, fick ner Litauern Sokol med knän och avslutade med slag.

“Det var lite kort men allt kunde hända så jag bara fick övertaget och vann.”, berättar han om matchen. “Min plan var att hålla avståndet och vara stående, det är det vi har kört på i tre månader, och tydligen så har det fungerat.”

Men en lyckad debut har tungviktaren en lovande karriär framför sig. När han tillfrågas om det svarar han kyligt men självsäkert.

“Jag får se vad MMA-karriären har att erbjuda.”

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
IntervjuSuperior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheter
4 Kommentarer
 • Vobban Jonsson
  7 October 2012 at 01:52

  Ska bli intressant att följa honom, en fight kanske inte säger inte så mycket men det såg riktigt lovande ut :)

 • Helena Waldahl
  7 October 2012 at 04:01

  Missmatch. Knight of plunge har en uppgift. Förlora

 • Martin Ahlander
  7 October 2012 at 04:13

  en fight som varar 22 sek säger inte mycket men vill absolut se mer.

 • ”Utmaningar är det jag är ute efter” berättar Christian Golcic till MMAnytt efter vinsten på Trophy MMA | MMAnytt.se
  31 December 2012 at 04:35

  […] I huvudevenemanget på Trophy MMA tog den svenska tungviktaren Christian Golcic emot ungraren Jani Istvan på hemmaplan i Malmö. Efter tre hårda ronder stod Golcic utnämnd som segrare via ett tydligt enhälligt domslut. Efteråt talade MMAnytt med Golcic om matchen, ett eventuellt viktklassbyte till lätt tungvikt, och en potentiell match mot Yosef Ali Mohammad som segrade på Superior Challenge 8. […]

 • Svara