Extra: Frank Anderssons bror Torbjörn har avlidit

Frank Andersson, mångdubbel guldmedaljör i brottnings-VM och profil i TV4:s tävlingsprogram “Let´s Dance”, har drabbats av personlig sorg. Hans bror Torbjörn Andersson har avlidit efter en längre tid av kamp mot sjukdom. Det var Torbjörn som hjälpte Frank till dennes enorma framgångar som brottare.

Frank Anderssons bror Torbjörn avled igår morse efter en längre tids sjukdom. Den trefaldige VM-guldmedaljören i brottning, som på senare år har gjort sig känd som ambassadör för ett svenskt spelbolag och som deltagare i TV4:s tävlingsprogram “Let´s Dance”, berättar för Expressen att han är ledsen och knäckt.

“Den enda trösten man kan finna är att han nu slipper att lida.”

Torbjörn Andersson led av ALS, eller amyotrofisk lateral skleros som den fullständiga beteckningen på sjukdomen lyder. Det är ett namn för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Detta leder till muskelförtvining och förlamning. Han avled igår morse i sviterna av sjukdomen.

Frank Andersson och hans två bröder Torbjörn och Tommy var alla tre supertalanger inom brottningen. Torbjörn och Tommy nådde långt, men det var Frank Andersson som tog sig hela vägen upp i översta världseliten. Han har tre VM-guld, fyra EM-guld och ett OS-brons på meritlistan. Samtliga i grekisk-romersk stil.

Torbjörn Andersson vann SM-guld i brottning på juniornivå och nosade på världseliten. Han var även Franks sparringpartner under stora delar av karriären. På bröderna Anderssons moderklubb Trollhättans AK:s hemsida nämns Torbjörn som en av klubbens stora brottare. “Den förste ungdomstränaren för TAK med både USM-guld i fristil och grekisk-romersk stil. Två JSM-guld hanns också med”, skriver klubben.

Kategorier
NyheterSenaste NyttSvenska Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • p.MAX9999999
  3 April 2016 at 12:43

  ?!?!?!

 • UFCBLACKBELT
  3 April 2016 at 03:15

  Vad har detta med MMA att göra? möjligtvis är de ok på typ aftonbladet sportnytt OM ens det.. SKÄRPNING

  • Andreas Jonsson
   4 April 2016 at 12:42

   haha, ja, hade det varit jon jones brorsa så hade det väl varit acceptabelt men nån asgammal brottare med kass attutyds brorsa.. herregud vad har hänt med mmanytt …

 • Metallica
  3 April 2016 at 09:38

  ALS och cancer förjävliga sjukdomar!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...