Flera svenska toppfighters bokade för Scandinavian Fight Nights

Två titelmatcher, nytt motstånd för Oliver Enkamp och Sadibou Sy samt thaiboxaren Hamza Bougamzas första MMA-match.

Det finns mycket att se fram emot när Scandinavian Fight Nights håller sin första gala nästa månad.

Det såg ut att bli en spännande vår för svensk MMA. Men när både IRFA 10 och Superior Challenge 13 tvingades ställas in av olika anledningar lämnades många besvikna, och det såg en stund mörkt ut för de svenska proffsen.

Lägligt nog grundades emellertid en helt ny MMA-organisation – Scandinavian Fight Nights. Den första galan går av stapeln i Solnahallen den fjärde juni och matchkortet blir bara starkare och starkare. Nu har nämligen flera spännande möten lagts till.

Sadibou Sy och Oliver Enkamp återvänder till buren

Dels har Sadibou Sy och Oliver Enkamp, som båda tränar på Pancrase Gym, fått motståndare. Särskilt intressant blir det då bägge två har varit borta från buren sedan en tid tillbaka.

Sadibou Sy är mer matchsugen än någonsin. Foto: Mazdak Cavian

Sadibou Sy är mer matchsugen än någonsin. Foto: Mazdak Cavian

Mellanviktaren Sy var senast aktuell i maj förra året och har sedan dess jagat nya matcher – och bokats för ett flertal i både Sverige och Kazakstan. Dock har han haft maximal otur då samtliga matcher ställts in av olika anledningar.

För Enkamps del har uppehållet varit en aning längre, då han senast matchades i november 2014. Först blev han uttagen att medverka i The Ultimate Fighter 22 – men tackade nej på grund av skador. Därefter bestämde han sig för att byta viktklass från lättvikt till weltervikt, och la upp en långsiktig plan för att bygga upp sin fysik.

Amir Albazi går match och Hamza Bougamza gör äntligen sin MMA-debut

Något annat att se fram emot är att Hamza Bougamza går sin första MMA-match på galan. Med en dekorerad thaiboxningskarriär bakom sig, där han knipit flertalet mästerskapstitlar, har debuten länge varit på tapeten. Nu är det alltså äntligen dags för bantamviktaren att visa vad han går för i MMA-buren.

Hamza Bougamza har äntligen fått sin MMA-debut bokad. Foto: Mazdak Cavian

Hamza Bougamza har äntligen fått sin MMA-debut bokad. Foto: Mazdak Cavian

Dessutom har även en annan lovande svensk annonserats för kortet – nämligen den Londonbaserade bantamviktaren Amir Albazi, som går kommer gå sin första MMA-match i Sverige.

Preliminärt matchkort

Vidare har organisationen även meddelat att den tidigare UFC – och Strikeforce-fightern Chris Spång, samt obesegrade lättviktaren Daniel Teymur, kommer att gå match på galan. De har dock inga motståndare klara för närvarande. Detsamma gäller för tungviktaren Siehou Fawlise, som kommer att gå en match i amatör-MMA.

Med alla tillskott ser alltså det nuvarande matchkortet ut som följande:

Professionell MMA

 • Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden (21-12) vs. Aleksandar Rakas (7-5)
 • Titelmatch i fjädervikt: Mohammad Babadivand (4-0, 1 NC) vs. Martin Fouda (4-10-1)
 • Fjädervikt: Michael Ersoy (5-2) vs. Fernando Flores (2-1)
 • Mellanvikt: Sadibou Sy (3-1) vs. Zauri Maisuradze (3-3)
 • Weltervikt: Oliver Enkamp (4-0) vs. Rodrigo Vasques (1-1-1)
 • Bantamvikt: Hamza Bougamza (0-0) vs. Makis Sioutis (0-1)
 • Bantamvikt: Amir Albazi (7-0) vs. Kirill Medvedovski (6-2)
 • Weltervikt: Chris Spång (5-3) vs. TBA
 • Lättvikt: Daniel Teymur (4-0) vs. TBA

Amatör-MMA

 • Tungvikt: Siehou Fawlise vs. TBA

Det är alltså redan ett smockfullt kort inför debutgalan och ännu är det inte helt klart. Vilken match ser ni mest fram emot?

Foto: Micha Forssberg

Kategorier
Chris SpångDaniel TeymurFernando FloresHamza BougamzaNyheterOliver EnkampPancrase GymRekommenderatSadibou SySenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
 • Headown
  16 May 2016 at 07:13

  Helt underbara nyheter. (:

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...