Frank Andersson död – blev 62 år gammal

Frank Andersson - en av Sveriges bästa brottare genom tiderna - har avlidit

Frank Andersson, en av de främsta brottarna i svensk historia, är död. Han gick bort under söndagskvällen då han drabbades av komplikationer efter en svår hjärtoperation som genomfördes i torsdags.

Han blev 62 år.

 – De vet inte exakt vad som hänt, men hans hjärta orkade inte till sist. Den livsuppehållande hjälpen stängdes av nu under kvällen, säger brorsonen Svante Andersson till Expressen och fortsätter:

 – Han hade sina närmaste vid sin sida.

Frank Andersson – en av världens bästa brottare under 70 – och 80-talet

Frank Andersson var inte bara en av Sveriges bästa brottare på sin tid. Han tillhörde även världseliten i den grekisk-romerska brottningens 90-kilosklass under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet, med en lång meritlista bakom sig.

Efter att ha vunnit fyra EM-guld (1976, 1978, 1979, 1981) och tre VM-guld (1977, 1979, 1982) kammade Frank Andersson också hem ett OS-brons i Los Angeles 1984. Under tidigt 1990-tal sadlade han sedan om till professionell wrestling, med start i New Japan Pro Wrestling 1991.

 – Han hade ett stort hjärta, men det var inte tillräckligt starkt den här gången. Den här matchen blev för tuff, säger Svante Andersson.

Även om det var brottningen som satte honom på kartan från början, så känner nog de flesta svenskarna igen Frank Andersson mer som en medieprofil. Han har bland annat medverkat i populära TV-program som Let’s Dance och Mästarnas mästare.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...