George Sallfeldt vald till ny ordförande för Svenska MMA-förbundet

Svenska Budo och Kampsportsförbundets årsstämma håller på för fullt, och en stor, men ändå väntad, händelse skedde precis. August Wallén har officiellt klivit ner som ordförande för Svenska MMA-förbundet, och George Sallfeldt är från och med idag den nya ordföranden.

August har varit en ordförande som hjälpt MMA i Sverige extremt mycket. Han har bland annat varit inblandad i att MMA har kunnat sanktioneras i Sverige, att man numera kan gå amatör-matcher i MMA och nu senast var han en stor del av införandet av de unifierade MMA-reglerna i Sverige för internationellt anordnade tävlingar.

August har tidigare berättat för MMAnytt att han är en ordförande för SMMAF främst under så kallade ”krigstider”, när sporten ännu inte var helt och hållet rumsren. Nu kommer George Sallfeldt ta över och hjälpa införandet av MMA in till gemene mans hushåll.

Sallfeldt är 38 år som är uppväxt i Örebro men bor numera i Stockholm. Han är utbildad på Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare suttit på kampsportsdelegationen, som han nu lämnar för ordföranderollen i SMMAF. Som det ser ut just nu så är den första utmaningen att införa de unifierade MMA-reglerna även på svenska annordnade MMA-matcher.

“Om ni tänker er”, säger Sallfeldt på årsstämman. “Hur övertygar man hovrättsdomare och läkare om att det skall vara legitimt att få slå någon i huvudet med armbågen?”

Vi på MMAnytt önskar Sallfeldt lycka till, och hoppas att han kan hjälpa till att lyfta MMA i Sverige till en ny nivå.

Kategorier
Svenska Nyheter
4 Kommentarer

Svara