Jonathan Svensson vinner blodigt krig i Tjetjenien

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Svensken segrande i huvudmatchen på ACB:s Berkut Young Eagles 2 ✅ Hård och jämn match mot tuff brasilianare

Under söndagskvällen gick Berkut Young Eagles 2 av stapeln på Fight Club Berkuts träningscenter i Tolstoy-Yurt i ryska Tjetjenien.

Berkut Young Eagles (BYE) är en turnering under den ryska topporganisationen Absolute Championship Berkut (ACB) och just nu pågår kvartsfinalerna under fyra galor, där två viktklasser körs åt gången. Under BYE 1 var det flugviktare och bantamviktare som gjorde upp – och denna gång var det dags för fjäderviktare samt lättviktare.

Jonathan Svensson går segrande ur huvudmatchen – efter tre tuffa ronder

En av turneringens fjäderviktare är ingen mindre än svenske Jonathan Svensson, som dessutom gick huvudmatch på gårdagens event där han ställdes mot den mer erfarne brasilianaren Bruno Roverso. Det blev en riktigt tuff match som var jämn in i det sista. Efter tre hårda ronder stod det klart att matchen avgjordes av ett delat domarbeslut – varpå Svensson utropades som segrare.

Svensson kammade därmed hem karriärens sjunde vinst och står nu med ett sammanlagt matchfacit på 7-5. Roverso åkte å andra sidan på sin femte förlust och står nu med totalt elva segrar och fem nederlag.

Kolla in hela matchen i videon ovan!

Jonathan Svensson gav minst sagt allt han hade i buren. Här visar han upp sitt blåslagna ansikte morgonen efter, i sin Instagram-story (via @jonathanarild/Instagram)

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ACBSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...