Kalle Albrektssons match i Japan blir delad huvudmatch

Den hittills obesegrade svenske fightern Kalle Albrektsson möter ryssen Vadim Nemkov när Rizin 1 går av stapeln i Nagoya i Japan i helgen. Nu står det klart att Albrektssons match har flyttats upp ett rejält snäpp i och med att den blir delad huvudmatch under galan. Han siktar på seger. Som vanligt.

Kalle Albrektsson, ung och mycket lovande fighter i lätt tungvikt, har varit borta från buren i drygt ett år vid det här laget, men nu gör han comeback med dunder och brak. Med ett nytt kontrakt med den japanska MMA-organisationen Rizin Fighting Federation i ryggen kommer han i helgen att gå sin första match för den nya uppdragsgivaren. Comebacken sker i Nippon Gaishi Hall i Nagoya i Japan där Rizin 1 går av stapeln. Svenskens motståndare heter Vadim Nemkov och kommer från Ryssland.

Kalle Albrektsson MMAnytt

I en exklusiv intervju med MMAnytt har Albrektsson tidigare förklarat hur det känns att vara tillbaka i hetluften igen.

”Det känns som att en dröm kommer bli sann. Jag sa ju förut att jag ville fightas i Japan och nu händer det.”

I samma intervju berättade han även att ryssen “inte kommer att ha en chans”. Den hittills obesegrade Albrektsson siktar med andra ord på seger. Som vanligt. Men det är minsann inte bara den där drömmen om att få slåss i Japan som går i uppfyllelse för den unge svensken. Nu står det nämligen klart att matchen Albrektsson vs Nemkov kommer att vara delad huvudmatch under Rizin 1. I galans huvudmatch möts Kazuyuki Fujita och Jiri Prochazka.

Vi på MMAnytts redaktion vill på det här sättet önska Kalle Albrektsson all lycka och framgång i matchen. Vinn, Kalle! Vinn!

Kategorier
ExklusivtKarl AlbrektssonNyheterRizin Fighting FederationSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Marcus Wiking
  14 April 2016 at 01:54

  Skaplig chans för den här killen att göra sig ett namn!!

 • isyourboyari
  14 April 2016 at 04:32

  Kul att se när någn kan förverkliga sin dröm på det här sättet

 • rl
  14 April 2016 at 08:53

  Lite buzz kring detta tycker jag? Eller är de bara jag som är överdrivet lyrisk med någon bira i kroppen? Delad huvudmatch före wanderlei om jag fattat detta rätt, i Japan? Stort för en fighter med 4-0! Så jävla gött!! War albrektsson!!!

 • Svara