Klart: SM i amatör-MMA går av stapeln i samband med Battle of Botnia 2016

Två dagar fullpackade med MMA! Den svenska organisationen Battle of Botnia meddelar att årets SM i amatör-MMA kommer att anordnas i samband med galan i Umeå.

Förra veckan kunde MMAnytt rapportera om att den norrländska MMA-organisationen Battle of Botnia återvänder med en ny gala i slutet av året. Närmare bestämt den tionde december är det dags, då galan kommer att gå av stapeln i Umeå Energi Arena.

Nu har organisationen avslöjat spännande nyheter för eventet. Man kommer nämligen arrangera årets SM i amatör-MMA i samband med det hela, vilket gör att det blir Sveriges första MMA-evenemang som sträcker sig över två dagar. Kvalen kommer att dra igång fredagen den nionde, innan finalerna sedan avgörs på lördagens gala.

“Det kommer bli en idrottsfest över två dagar, där Sveriges bästa amatörer kommer att drabba samman med kval under fredagen och finaler på lördagen. Helgen avslutas med en fullspäckad proffsgala”, berättar Tor Troéng, arrangör bakom galan.

Foto: Vince Cachero

Sveriges bästa amatörer kommer göra upp i samband med galan. På bilden: Svenske landslagsmedlemmen Irman Smajic, som tog hem tungviktsguldet under årets VM i amatör-MMA. Foto: Vince Cachero

“Ett måste för den kampsportsintresserade”

Förra gången Battle of Botnia arrangerade en gala var den 28 november förra året, efter ett uppehåll på tre år. Det blev en mycket lyckad kväll där Niklas Bäckström (10-2,1 NC), Emil Weber Meek (8-2, 1 NC) och Lina Länsberg (6-1) var några av namnen som bjöd på fina prestationer.

Med detta års unika koncept kan vi helt klart förvänta oss två spännande kvällar med matcher av toppkvalitet.

“Helt enkelt ett måste för den kampsportsintresserade”, menar Troéng och fortsätter:

“I och med möjligheten att arrangera SM får vi även chans att hjälpa Sveriges bästa amatörer att ta steget ut i rampljuset.”

Lina Länsberg

UFC-aktuella bantamviktaren Lina Länsberg var en av de som gick match på förra galan. Foto: Battle of Botnia

Kommer ni pallra er till Umeå och vara med på plats?

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Amatör MMABattle of BotniaNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
 • Foppaland
  24 August 2016 at 06:12

  Battle of Botnia 2015 var över våra förväntningar.Ni alla som gjorde detta möjligt kan sträcka på er.Självklart dyker vi upp i år igen.?

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...