Landslagsaktuella Elin Öberg går match på Göta Lejon

🎦 VIDEO+TEXT ✅ The Blitz äger rum på Göta Lejon den 5:e maj ✅ Arrangeras av Linnéa Boxning och Södermalms Shaolin

När MMAnytt besökte Bosöns Elitidrottscentrum i slutet av april för att ta tempen på MMA-landslaget, passade vi på att ta ett snack med bland andra 20-åriga Elin Öberg som representerar Combat Academy Täby FF.

Öberg är obesegrad i sin karriär i amatör-MMA och har en gedigen bakgrund i Thaiboxning och Wushu Sanda med flera medaljer i bagaget, bland annat SM-guld, EM-guld samt VM-brons. Hon har även representerat svenska landslaget i båda sporterna.

Hon kommer från en kampsportsfamilj där brodern tränade Sanda och mamma Thaiboxning. Hon jobbar även som PT på Combat Academy i Täby, pojkvännen och UFC-fightern Oliver Enkamps klubb.

Foto via Bulkpowders.se / Fotograf Michaela Andersson

Innan Öberg drar iväg till Rumänien i juni för EM är hon aktuell för en match på Göta Lejon under galan The Blitz. På galan möter hon Anna Höglund som representerar Slagskeppet i Stockholm.

De två thaiboxarna möts  på Göta Lejon den femte maj och den intima teatermiljön gör att galan kommer att bli något helt unikt.

Samma kväll tävlar även K-1-, DREAM-veteranen och flerfaldiga svenska mästaren Nils “Honey Badger” Widlund från Södermalms Shaolin, som tar sig an Ash Byrne från Stockholm Kickboxning. Matchkortet innehåller totalt tio matcher där flera svenskar deltar:

  • Mariusz Gnaz – Linnéa Boxning
  • Jakob Alami – Tyresö Kampsport
  • Erik Mendoza – Djurgården Boxning
  • Yohannes Berhane – Linnéa Boxning
  • Houssein Kodr – Södermalms Shaolin
  • Emil Stor – Halstahammar BK
  • Elham Shamal – Westerås Tai Nui
  • Sandra Attermo – Djurgården Boxning
  • Katrin Norén – Linnéa Boxning

Kvällens värdar är före detta UFC-fightern Reza “Mad Dog” Madadi och Simon “The Gentleman” Sköld.

Nedan kan du se ett exklusivt träningsklipp från helgen på Bosön.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara