Tuff EM-start för svenska MMA-landslaget

✅ Så gick första dagen för Sverige

Under den första tävlingsdagen i PalaPellicone i Rom, Italien tävlade två lättviktare för Sverige. Martial Arts Combat Club:s Elvin Hoxha och Gladius MMA:s Nermin Mehmedagic.

Hoxha var först ut för svensk del där han ställdes mot den duktige spanjoren Antoni Josep Marti Segarra. Spanjoren kopplade greppet tidigt i första ronden och släppte inte riktigt in Hoxha i matchen.

Med fint fotarbete och bra tryck mot buren lyckades Segarra neutralisera Hoxha vars största framgång i matchen var en slagserie i andra ronden där han till synes skakade spanjoren.

Resultat: Antoni Josep Marti Segarra (ESP) besegrade Elvin Hoxha via enhälligt domslut.

Efter Hoxha var det dags för karatefightern från Gladius MMA Nermin Mehmedagic som mötte Rysslands Salamat Isbulaev. Från första stund var det uppenbart att Mehmedagic fått ett riktigt tufft motstånd.

Ryssen var duktig i alla områden och lyckades styra matchen dit han ville. Isbulaev fick flera gånger ned Mehmedagic och avlossade brutal ground-and-pound. Mehmedagic gjorde sitt bästa för att förbättra sin position, men Isbulaevs starka brottning gjorde att Mehmedagic inte kom någonstans.

Mot slutet av första ronden satt Mehmedagic fast under Isbulaev och blev träffad av flera hårda slag, efter flertalet varningar från domaren bröts matchen och Isbulaev utropades till segrare. Efter att ha sett Isbulaevs match var det många som var överens – han är en av storfavoriterna i lättviktsklassen i detta mästerskap.

– Jag brukar rulla med tungviktare, men jag har aldrig suttit fast på det sättet, sade Mehmedagic efter matchen.

Resultat: Salamat Isbulaev besegrade Nermin Mehmedagic via TKO, rond ett.

Imorgon kliver hela tretton svenskar in i turneringen i den preliminära omgången, på både dam och herrsidan. Först ut är Västerås Fight Club-produkten Millie Eriksson som tog silver på junior-VM förra året. Detta blir hennes första tävling som senior.

Mer om EM i MMA 2019

Kategorier
MMA-landslagetSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...