MMAnytts nyårskrönika 2014 i tre delar – Del 2: Sverige

Helt plötsligt fick många sig en knäpp på näsan. Den fest som tanken var skulle ske försvann snabbt. Röster höjdes och snack om kris ekade bland fansen. Men innan vi tittar närmare på denna händelse börjar vi någon annan stans. Välkomna till 2014 års krönika gällande svensk MMA.

Mästare

Från att inte haft någon mästare i utländska organisationer kan vi nu konstatera att 2014 har gett oss två stycken. Jack Hermansson tog mästarbältet i Cage Warriors mellanvikt. Det var under arrangemanget Super Saturday det skedde. I den fjärde ronden tvingades Jack Paraisy att klappa ut efter att Hermansson dominerat matchen i samtliga ronder. Hermansson, som bor i Norge, har efter detta försvarat sin titel en gång.

Pannie “Banzai” Kianzad har gjort sig känd som en fighter med stort hjärta och en vilja av stål. Efter att ha gått tiden ut på Superior Challenge X begav hon sig till Cage Warriors. Efter att den planerade galan i Sverige ställts in fick Kianzad istället genomföra sin debut i organisation i Jordanien. Där ställdes hon mot Megan van Houtum och efter en knackig första rond tog Kianzad kommandot. I den tredje ronden stoppade domaren matchen då Kianzad öste ner slag. Fortsatt obesegrad och nästa match skulle gälla mästarbältet. På CWFC 74 skulle Kianzad möta tufft motstånd. Obesegrade Agnieszka Niedzwiedz skulle bli ett verkligt test men kort innan match skadade hon sig och Kianzad fick istället möta finska Eeva Siiskonen. Efter fem ronder där Kianzad vunnit samtliga ronder, kunde hon titulera sig bantamviktsmästare. Tårarna sprutade och den lyckan hon visade upp var gripande att se. Äntligen hade allt slit gett resultat och Sverige fick sin andra mästare.

UFC Fight Night Nelson vs Story

Det var laddat för fest. Många svenskar skulle gå match och stämningen var på topp. Ett par timmar senare var det en enorm tomhet som infann sig. Vi fick se en gigant inom svensk MMA tacka för sig. Tor Troéng hade inte mycket att sätta emot den tuffe polacken Krzysztof Jotko. I intervjuerna efter matchen stod en fallen gigant som svarade på alla frågor trots att det var en svår stund. All heder till Troéng. I matcherna efter började hoppet komma tillbaka. Både Nico Musoke och Magnus Cedenblad vann sina matcher och äntligen var det dags för huvudkortet. Den populära och självsäkra Niklas Bäckström hann knappt komma in i buren innan det var över. En missad spark från Bäckström och Mike Wilkinson tog chansen. Slaget tog rent och matchen var över. Globen tystnade innan det var dags för Ilir Latifi att äntra buren.

Ny match men samma antiklimax. Jan Blachowicz var fruktad för sina sparkar och det var just en spark som var början till slutet. Blachowicz fick en hård spark på Latifis lever som tog perfekt. Latifi försökte men kroppen gav vika och domaren bröt matchen. Folk, inklusive jag själv, började att skruva på sig. Dags för Akira Corassani och nu visste alla att det skulle bli åka av. Max Holloway stod för motståndet och det var ett riktigt tufft motstånd. Corassani bjöd upp till kamp och tog för sig men tillslut gjorde Holloway processen kort och avslutade Corassani. Snacket efter handlade mest om hur sent domaren Kristian Hacklou stoppade matchen. I och med detta så hade samtliga svenskar på huvudkortet förlorat sina matcher i första ronden. Nattsvarta kommentarer dök upp där folk drog ner svensk MMA i smutsen.

Sverige

Att hävda att svensk MMA är detsamma som svenska fighters i UFC är helt felaktigt. Jag skulle vilja kalla det för ett hån mot alla de som lägger ner sin själ dag ut och dag i träningslokalen. Alla de fighters som kämpar på de mindre galorna är också en del av svensk MMA. Det är bara att besöka de svenska galorna. IRFA, The Zone, Trophy MMA och Superior Challenge är några som detta året har bjudit på galor där svenska fighters fått chansen att visa upp sig. Vi har fått se debuter och återkomster. Vi har fått se fighters representera nya klubbar. Svensk MMA lever i allra högsta grad. Den lever i gemenskapen på klubbarna. Den lever i matcherna. Den lever i media. Den lever bland fansen. Vi är alla en del av sporten och vi drar alla vårt strå till stacken. Det vi, fans, kan göra mer är att stötta de svenska galorna. De behöver vårt stöd och utan dom har sporten ingen framtid i Sverige. De får allt för lite uppmärksamhet och jag vill rikta ett stort tack. Utan er skulle sporten vara betydligt mindre och våra svenska fighters skulle missa matcher och chans till utveckling. Tack ännu en gång från botten av mitt hjärta.

Nu börjar snart det nya året. Vi firar detta med champagne och trevligt sällskap. Det bästa av allt är att det är mindre än en månad kvar till nästa UFC-gala i Sverige. Det är något som jag tycker är värt att fira.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
KrönikaSvenska Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...