MMAnytt intervjuar Simon Sköld och Michel Ersoy: ”Det är en sport, man ska inte hata varandra.”


Foto: Mattias Persson

Den första matchen på Superior Challenge 8 var mellan Simon Sköld och Michel Ersoy. Båda fighters var tidigare inbokade att möta andra motståndare, men efter skador och andra omständigheter tvingat deras motståndare att hoppa av ställdes de istället mot varandra. Efter tre tuffa ronder stod Sköld som segrare via ett enhälligt domslut. Kort efter matchen finner MMAnytt båda fighters nära pressområdet. De pratar muntert med varandra om matchen som båda verkar vara nöjda med.

“Jag tyckte det var en bra match, det var liksom fram och tillbaka hela tiden.”, säger Sköld till MMAnytt. ”Jag tror att jag vann för att jag var lite mer erfaren.”, lägger han till. “Jag tror faktiskt det var det som avgjorde, för Michel är tuff, han är hård. Jag har sett han köra, han slår hårt, men jag tror att jag kan hålla mig lite mer lugn vilket gjorde att jag drog det längsta strået idag.”

Skölds har en kamsportsbakgrund inom karate, något som han tycker att han lyckats integrera in i MMA. Han anser även att han förbättrat sina markkunskaper markant, något som han uppvisade i matchen med flera lyckade nedtagningar.

“Jag tycker fotarbetet fungerar bra, nackdelen blir att man har lite hög haka men det är medveten om och jobbar på varje träning.”, berättar Sköld för MMAnytt. “Min grappling har utvecklats enormt under den senaste tiden och jag kände mig absolut motiverad till att ta ner honom.”

Bredvid står Ersoy, som anser att motståndarens nedtagningarna var avgörande i domslutet, något han tror han hade behövt hindra för att ta hem domslutet.  

“Helt ärligt jag blev helt chockad! Jag hade tänkt att ta ner Simon! Jag hade förväntat mig mer sparkar från Simon och därifrån ta ner honom till marken och styrt det där och kört [på] avslut.”, säger Ersoy överraskat om Skölds taktik. “Jag hade tänkt ta det med boxning, sen väntat på sparkar och ta ner [honom]. Enklare än så var det inte för mig.”

Men Ersoy är ändå nöjd med sin prestation, påpekar att det är sporten han älskar och att just sportsligt beteende är väsentligt.

”Jag gillar detta här, det är skönt det är ett krig när man går in. Det är en sport, man ska inte hata varandra. Inte ens under matchen ska man tänka ‘jag ska döda han’, det där är bara töntigt. Jag sa till honom under matchen ‘kom igen, kom igen!’, du kan fråga han.”, säger Ersoy och pekar på sin motståndare “Ah, jag vet!”, säger Sköld och skrattar. ”Flera gånger!”, tillägger han.

“Jag skrek! Det är kul, förstår du?”, frågar Ersoy och fortsätter energiskt. ”Jag kör den här sporten för att jag tycker om den, jag tycker det är kul. Jag skulle aldrig köra [enbart] för pengarnas skull, ingenting sånt, jag tycker bara det är kul.”

Efteråt räcker Sköld fram sin mobil, och ber skribenten ta en bild på dem tillsammans. På bilden ser båda två ut att vara trötta men framför allt glada.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Superior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • Joel M Lindmark
  9 October 2012 at 06:33

  Tror dock att det förekommer att folk inte gillar varandra allt för mycket, skulle vara väldigt konstigt om alla gillade eller inte hade något som helst hat mot någon motståndare eller annan fajter.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...