MMAnytt presenterar “Veckans doldis”: Head of Operations på Superior Management

Veckans doldis är Andreas Bodin (längst till höger) som på bilden syns med (från vänster) Daniel Daki Savic, Kevin Sataki och Babak Aghavali från Superior Challenge. Foto: PRIVAT

MMAnytt har målsättningen att varje vecka presentera en “doldis”, det vill säga en person som verkar inom MMA och bidrar till sporten utan att synas i rampljuset. Det finns många som på olika sätt bidrar till sporten och förtjänar att få ett erkännande för detta. På MMAnytt gör vi det genom att ge dem en stund i vårt rampljus.

Denna vecka lyfter vi fram Andreas Bodin som har titeln Head of Operations på Superior Management och vad den titeln innebär förklarar Bodin nedan.

På Superior Challenge ansvarar jag för alla tävlande och att allt ska fungera runt omkring dem. Jag sitter med i ledningsgruppen i organisationen och ansvarar även för Superior Management där vi idag har cirka tjugo proffsfighters i viktklasserna -120,2 kg till -61,2 kg. Vi jobbar hårt för att bygga upp nästa generation av svenska MMA-fighters som till exempel Illir Latifi, Yosef Ali Mohammad, Simon Sköld, Michel Ersoy, Bilal Musa, Edris Rafigh med flera.

Jag är glad över att få kunna jobba med både Superior Challenge och Superior Management samtidigt, för det har gjort att jag förstått mycket av den problematiken som många arrangörer har. Jag har en mycket bra relation med de flesta promotorerna runt om i världen och tycker samtliga gör ett riktigt bra jobb där alla har ett gemensamt mål att främja MMA.

Jag måste passa på att lyfta alla svenska arrangörer och fighters som verkligen har lyft sporten till den det är idag. Jag tror att det inte är så många som vet vilket jobb det ligger bakom ett arrangemang och all hård träning som görs inför en gala.

Bodin, som själv ägnat sig åt både boxning och MMA, berättar att han kom i kontakt med kampsport för ungefär tjugo år sedan och att starten kom med kickboxning innan intresset för MMA tog över.

Det började egentligen under tidigt nittiotalet när jag tittade på gamla VHS-inspelningar på Andy Hug, Mike Bernardo, Mirko Filipovic och Branko Cikatic med flera när de levererade i K-1 Grand Prix-turneringarna. Men mitt stora intresse började med PRIDE som tog allt till en annan nivå både eventmässigt och atletmässigt.

Jag har alltid fascinerats av vilken nivå elitutövarna ligger på när det kommer till kampsport i allmänhet och MMA i synnerhet jämfört med många andra elitidrottare både när det gäller den fysiska och mentala biten. Med det sagt vill jag understryka att alla som satsar fullt ut inom oavsett sport och inriktning är unika personer som förtjänar beröm.

När det gäller MMA så tycker jag att det inte finns någon mer actionpackad, ärlig, adrenalinfull men framförallt rättvis tävlingsform. MMA är så komplext och jag slutar aldrig imponeras av att ingen någonsin kan kalla sig fullärd. Det är som ett schackspel man blir svettig av, som man aldrig vill sluta kolla på, trots att jag säkert har sett över tusen matcher.

Kategorier
Superior ChallengeSvenska Nyheter
6 Kommentarer
 • โชคดี
  20 May 2013 at 10:05

  … [Trackback]…

  […] There you will find 26194 more Infos: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • Lexington
  22 May 2013 at 02:34

  … [Trackback]…

  […] Read More here: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • panty
  30 May 2013 at 04:33

  … [Trackback]…

  […] There you will find 29321 more Infos: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • electrician melbourne
  5 June 2013 at 10:15

  … [Trackback]…

  […] Read More: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • las vegas window cleaning
  12 June 2013 at 03:50

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • electrician melbourne
  12 June 2013 at 06:26

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: mmanytt.se/sverige/mmanytt-presenterar-veckans-doldis-andreas-bodin/ […]…

 • Svara