Foto: David Ash

Möt Viktor Larson, en svensk fighter som bygger en karriär i Thailand

Viktor Larson är en 24-årig talang som är född och uppväxt i Göteborg. Han har börjat bygga en proffskarriär som fighter i Thailand. Mmanytt tog kontakt med Viktor som för tillfället befinner sig i Sverige.

Viktor Larson är uppväxt i Göteborg i en helt vanlig familj. Vid sidan av kampsportskarriären jobbar han inom VVS-branschen. 2010 började han träna mma på House of Champions ute på Hisingen i Göteborg. Han ansåg att träningarna var dåligt strukturerade fram tills Emil Söderholm tog över ansvaret. Med strukturerade träningar började Viktor även träna thaiboxning och brasiliansk ju jutsu.

Februari 2013 åkte Viktor för första gången över till Thailand för att träna. Det var på 301Gym i Sam Yoi Rot han hamnade. Huvudtränaren Dustin Graber och Yoann Gouaida blev imponerade av Viktors talang och de erbjöd honom att stanna. Sedan dess har han bott periodvis i Thailand och gått matcher. Han har gått 3 proffsmatcher i mma med ett matchfacit på två vinster och en förlust. Han har även hunnit med flera thaiboxningsmatcher där han samlat ihop fem vinster och en förlust.

Viktor är för tillfället tillbaka i Sverige och tränar på Swedish top team i Göteborg. Han har lite småskador för tillfället som rehabiliteras och mmanytt tog tillfället i akt och ställde lite frågor.

Hur mycket tränar du nu när du bor i Sverige?

“Just nu rehabar jag bort skador så tar det i den takten det tar men försöker få ihop träningen med 7-16 jobb, men när jag är 100% så 1 pass med kampsport på eftermiddagen/kvällen och löpning/kondition innan jobbet. Just nu kör jag bara på Swedish top team.”

Vad är ditt effektivaste vapen i buren?

“Jag skulle säga armbågarna från Thaiboxningen och min Ground and pound.”

Alla dina proffsmatcher har varit i Thailand men har du några planer på att tävla på svensk mark?

“Jag tar dom matcher jag får, helst tävlar jag där man får använda armbågar men får jag match i Sverige så självklart tar jag den.”

Hur kommer det sig att du åkte till Thailand från första början?

“Det var en av mina gamla coacher som skulle till detta gymmet och träna, han drog sig ur och jag bokade istället.”

När åker du tillbaka till Thailand?

“Inget bestämt nu, just nu dröjer det nog ett litet tag om jag inte kör något fightcamp där eller blir erbjuden match i Asien.”

Hur ser tävlingsplanerna för framtiden ut?

“Tar det som finns, hade velat gå en match till innan sommarn men blev tyvärr inte av, hade en på gång i Sverige men den blev inte av.”

“Har nu några matcher på gång, inga som är 100% klara, i september ser det ut att bli av (håller tummarna) vet inte hur mycket jag får säga men har ett alternativ utanför Sverige och verkar ha ett på hemmaplan också.”

Viktor avslutar med att han vill tacka sina tränare, träningskamrater och sponsorer:

Vill tacka Dustin Graber, Yoann Gouaida, P-sak, kru-Pong mina tränare i Thailand. Vill tacka Magnus Strandner, Tobias Morsing, Tiho Trogrlic, Åke Bergvall och alla tränings kamrater på Swedish top team. De tar grymt bra hand om mej och välkomnar mej riktigt bra, och sen alla sponsorer: Vicious Circle Mma, Mountain peak resort och Sharper of Sweden.

Här nedanför kan du se hans senaste match som var på Full Metal Dojo 4 i Bangkok, Thailand.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSvenska Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...