Odyne X3M MMA ställer in sin planerade gala i Karlshamn

Idag kom beskedet att Odyne X3M MMA ställer in sin gala. Galan skulle gått av stapeln den 31 maj på Piren i Karlshamn. 

Det var i måndags som man kunde börja ana vad som komma skulle. Via sin sida på Facebook skrev Odyne X3M MMA följande:
“VIKTIGT! Med två veckor kvar till eventet så tycker vi att det är dags att påminna alla om att för att få ett event som detta att gå runt fungerar det helt enkelt inte om alla väntar till sista minuten att köpa biljett; och det har vi från många säkra källor hört att det är exakt det de flesta gör. Men har vi inte fått in en visst minimum med besökare inom en SNAR framtid BLIR ODYNE-GALAN HELT ENKELT INTE AV. Så om Ni vill att detta ska gå vägen gå in på www.billetto.se/odyne-x3m-mma och köp biljett ASAP, och DELA vår sida till alla som kan vara intresserade! Tack på förhand – let’s make this happen!”

Tre dagar senare kom alltså beskedet från arrangören. Galan ställs in på grund av för få sålda biljetter. Så här skrev arrangören:
“Vi måste tyvärr meddela att Odyne X3M MMA den 31:a Maj 2014 i Karlshamn är INSTÄLLT -vi skjuter upp våra planer till senare i år. Trots den överväldigande positiva responsen vi fått från media och gemene man har vi av någon anledning inte sålt tillräckligt många biljetter i god tid för att garantera att det kan utföras. Framför allt är detta inte bara en pengafråga, utan det är helt enkelt inte rättvist för våra samarbetspartners, media och fighters -många som skulle resa över halva jordklotet- att det skulle stå ett par hundra personer som försöker göra sig hörda från läktare ämnade för 2000. Tydligen är Blekinge inte redo för MMA/ Kampsports events av denna kalibern. NATURLIGTVIS FÅR NI SOM FAKTISKT KÖPT BILJETTER PENGARNA TILLBAKA FRÅN BILLETTO, och vi vill ta detta tillfälle i akt att tacka Er för entusiasmen, och be extremt mycket om ursäkt för att galan nu inte blir av trots 8 månaders arbete. Räkna dock inte ut oss än!”

Det är alltid sorgligt när en gala ställs in. Arrangörer, fighters och publik är ju de som drabbas och det behövs mer MMA-galor.
Varför tror ni att det såldes så få biljetter?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSvenska Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Johnny-Adam Nilsson
  15 May 2014 at 03:00

  För att den går i Karlshamn ? :P

  • arghada
   15 May 2014 at 03:19

   Kan så vara, tränings mässigt är MMA inte så stort i lilla Blekinge ännu. Finns klubbar i Karlshamn och Karlskrona. Blekinge är befolkningsmässigt liten vilket inte hjälper till. Så galan är helt beroende av att omkringliggande län vill ta sig till Karlshamn. Bor själv i Blekinge, men den helgen är jag på UFC Berlin :)

 • Headown
  15 May 2014 at 03:07

  Riktigt tråkiga nyheter detta. Jag hade inte tänkt att närvara, men det skär i hjärtat när en Svensk gala inte blir av på grund av brist på sålda biljetter. /:

 • Venom
  15 May 2014 at 03:21

  Det är så det går när man lägger en gala i sveriges banjo country :p

 • Bokisopa
  15 May 2014 at 07:45

  Jag känner lite så här att eh… Lägger man ett evenemang i en obskyr håla som Karlsham så får man nog skylla sig själv att det inte blir av…

 • wario
  16 May 2014 at 05:48

  Kul att man försöker göra en gala men det är väl inte publikens fel att det inte säljs biljetter. Om intresset inte är tillräckligt är det pga själva produkten eller marknadsföringen. Att skylla på publiken gör ju bara att det blir svårare att komma till botten till varför intresset uteblev. Jag undrar själv vad “odyne” är för något, fattar inte det riktigt. Hoppas de kommer igen iaf.

 • Svara