Rami Aziz hoppar av matchen mot Michael Ersoy på Superior Challenge 8

Under gårdagen framkom det att Rami Aziz (1-2) inte längre var aktuell för match mot Michel ErsoySuperior Challenge 8. Matchen var inbokad som finalen i den andra säsongen av Kimura Talent.

Omständigheterna kring förändringen var något oklara och i en artikel på kimura.se menade textförfattaren att Aziz försökt ändra de förutsättningar som fanns inför matchen och när Superior Challenge nekade honom detta så gjorde han sig oanträffbar vilket resulterade i att matchen ströks.

MMAnytt har talat med Aziz som är upprörd över att han hängts ut i artikeln och han har ett annat perspektiv på händelseförloppet och anledningarna bakom avhoppet.

”Först vill jag säga att artikeln kränkte mig som person och fighter. Hade det handlat om pengar som de antyder så hade jag inte gått en fem ronders thaiboxningsmatcher utan skydd för att inte ens tjäna en enda krona. Hade det handlat om pengar så hade jag gått och pantat burkar istället. Det tjänar man mer på än i MMA [på den nivån som jag tävlar på]. Jag fajtas för att jag tycker om det, inte för att bli utnyttjad.

Jag förstår att Kimura är sura över att deras Kimura Talent inte slutförs. Men jag tycker att det är väldigt oprofessionellt av dem att kasta skit på mig offentligt på det sättet som de har gjort. Hade inte de kastat skit på mig på det sättet så hade jag inte behövt ta upp allt det onödiga som inte ens borde diskuteras offentligt.”, säger Rami Aziz till MMAnytt.

Aziz vill inte och har heller inte möjlighet att offentligt gå in på detaljer varför han valde att hoppa av den planerade matchen, men han betonar att han aldrig skrivit på något kontrakt för matchen.

”Jag ställde frågor om Superior Challenge var öppna för en diskussion angående vissa punkter i avtalet. Jag fick en förklaring och upplevde att det var som att ta det eller att sticka. Jag fick därefter ett mail om att jag måste skriva på avtalet och de fick inget svar från mig. Senare fick jag ett mail om att om jag inte skriver på avtalet så tar de bort mig som tävlande.
Där förklarade jag för arrangören varför jag valde att hoppa av.

Kimura hade av Superior Challenge fått se på mailen som arrangören hade skickat till mig då mailen skickades även till dem samtidigt. Min förklaring skickades endast till arrangören och ingen annan som mottagare.

Det enda jag är glad över just nu är att jag inte skrev under avtalet.”

Aziz berättar att han haft kontakt med Michel Ersoy, att de talat ut om det inträffade och att han upplever att saken mellan dem är uppklarad. Azizs förhoppning är att Ersoy trots kort varsel ska få en motståndare när Superior Challenge 8 går av stapeln den 6 oktober på Malmö Arena.

Aziz vill lämna hela den här historien bakom sig och istället blicka framåt. Nästa utmaning väntar på The Zone FC 11: Survival den 10 november på hemmaplan i Lisebergshallen.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Superior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheter
12 Kommentarer
 • MartinEriksson84
  21 September 2012 at 07:06

  Game on! MMAnytt versus Kimura! Jag tror MMAnytt vinner på unanimous decision.

  Hmm låter som att Superior Challenge styrs av griniga gubbar, man kanske inte skulle ta och stödja det evenemanget då…..?

 • Daniel Ochirosi
  21 September 2012 at 07:22

  Det här är lite smålöjligt…det är helt uppenbart att det är en efterkonstruktion…Rami blev sur över att SC delade med sig av deras mailväxling där det framgår att han är missnöjd med avtalets utformning…sen väljer han att stänga av all form av kontakt med SC som fortfarande väntade på att få avtalet undertecknad…Rami vägrar höra av sig…självklart måste SC säkerställa matchen, får man inget svar och inget undertecknat avtal måste de stryka matchen….efter allt detta och efter Kimuras artikel hör han av sig med en halvtaskig förklaring om att han av personliga skäl måste hoppa av…visst, det är mycket möjligt att han har sådan skäl men då borde han ha hört av sig till arrangören tidigare innan massmedia började spekulera i varför han inte hörde av sig…och kom inte med att “han måste få ha sitt privatliv i fred”…det handlar inte om hans privatliv, det handlar om hans professionalitet: man hör av sig och lämna besked!…för att vara en fighter med en record på 1-2 ställer han rätt många krav…

  • MartinEriksson84
   21 September 2012 at 07:25

   hehe som sagt, Game on!

 • Jens ☠
  21 September 2012 at 07:39

  Vem är den här kimura?

 • Marsman
  21 September 2012 at 07:48

  Jag njuter, jag njuter jag vill se mer bashande!

 • Riktig demokrati
  21 September 2012 at 08:22

  Jag vill inte ha någon pajkastning mellan kimura o MMAnytt.
  Dock…om ni ska ha det så vill jag regelrätta debatter utan personangrepp.
  Om mina krav inte uppfylls så kommer ni önska att ni höll på med pingis.

  Jag har bland annat fått Sovjetunionen att gå i konkurs. Dödat Kim jong il.
  Haft ner World Trade Center och bitit Holyfield i örat.
  Jag har mer grejer på meritlistan som jag tyvärr inte kan ta upp här.

  Ni vill med andra ord inte få mig att bli upprörd.

 • Johan Ekekrantz
  22 September 2012 at 06:02

  Tycker bara synd om micha, förohoppningsvis finns det någon annan som blir glad över chansen att få gå match i SC.

 • Superior Challenge 8: Simom Sköld vs Michel Ersoy | MMAnytt.se
  25 September 2012 at 09:00

  […] 8 och Michel Ersoys tilltänkte motståndare för galan var Rami Aziz. Men på grund av skador och andra skäl stod fjäderviktarna Sköld och Ersoy utan motståndare med kort varsel. Istället för att stressa […]

 • Superior Challenge 8: Simom Sköld vs Michel Ersoy | MMAnytt.se
  25 September 2012 at 09:00

  […] 8 och Michel Ersoys tilltänkte motståndare för galan var Rami Aziz. Men på grund av skador och andra skäl stod fjäderviktarna Sköld och Ersoy utan motståndare med kort varsel. Istället för att stressa […]

 • Rami Aziz efter vinsten på Desert Force 13: ”Jag vet att jag kan slå de flesta i min division.” | MMAnytt.se
  27 August 2014 at 01:08

  […] (Aziz syftar på en incident i samband med Superior Challenge 8, då han ströks från matchkortet efter att ha varit oense med arrangörerna över detaljerna i deras teckna…) […]

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...