Rykte: Superior Challenge 13 äger rum i april, IRFA 10 går av stapeln i maj

Superior Challenge ryktas hålla sin 13:e gala i Nyköping i april månad. Samtidigt verkar IRFA 10 planeras i maj på Friends Arena. 

Källor till MMAnytt kan nu peka ut de senaste planerna för två av Sveriges största MMA-organisationer. Enligt uppgifter kommer Superior Challenge 13 att gå av staplen i Nyköping under april månad. Datum och plats är fortfarande oklart i dagsläget.

Svenske Sadibou Sy mot engelsmannen Carl Booth på den förra Superior-galan, som ägde rum i Malmö förra året. Foto: Alex Wayne

Svenske Sadibou Sy mot engelsmannen Carl Booth på den förra Superior-galan, som ägde rum i Malmö förra året. Foto: Alex Wayne

Dessutom har vi fått uppgifter om att International Ring Fight Arena 10 kommer gå av stapeln i början av maj, och denna gång hållas på Friends Arena. Detta i samarbete med Fitnessgalan, som är bokad mellan den sjunde och åttonde.

Två organisationer rika på talang

Man finner alltid extremt mycket talang på dessa matchkort. Superior Challenge har jämt flera väletablerade fighters med på galorna. Flera UFC-fighters och i princip alla större svenska namn har gått match för organisationen.

IRFA fokuserar oftast mer på unga talanger, och erbjuder en plattform för fighters att växa liksom att skapa ett namn för sig.

En fin huvudspark på IRFA 9 i Solnahallen. Foto: Uffe Brännström

En fin huvudspark på IRFA 9 i Solnahallen. Foto: Uffe Brännström

Det är i dagsläget oklart vilka matcher som kommer att bokas för de respektive galorna. Har ni läsare några önskemål?

Foto: Alex Wayne

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtIRFANyheterRekommenderatSenaste NyttSuperior ChallengeSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
3 Kommentarer
 • Eric
  14 January 2016 at 01:45

  IRFA på Friends Arena lät väldigt märkligt. Men antar de tar en liten yta på golvet bara och bygger upp läktare runt eller så?

  • JGB666
   14 January 2016 at 05:52

   Nåt sånt. Eftersom det sker tillsammans med Fitnessgalan så är väl säkert en stor del av golvet vigd åt utställare osv.

 • Marcus Wiking
  15 January 2016 at 03:06

  Nyköping var fel. Det är i Norrköping

 • Svara