Sadibou Sy efter TKO-vinsten mot Gabor Boraros på IRFA 7. Foto: Micha Forssberg

Sadibou Sy och Jonatan Westin klara för match på IRFA 9

Under onsdagskvällen kom nyheten ut att Sadibou Sy och Jonathan Westin är klara för match på IRFA 9 i slutet av september. Utöver det så blev dessutom en lättviktsmatch bokad och klar för den nionde upplagan av IRFA. 

MMAviking rapporterar att svenskarna Jonatan Westin (7-2) och Sadibou Sy (3-1) har äntligen fått ett matchdatum för deras nästa framträdande i buren men saknar motstånd i detta nu. Deras motståndare lär annonseras inom kort.

Den meriterade thaiboxaren Sadibou Sy som numer håller hus i buren tränar på Pancrase Gym i Stockholm. Han gör nu sitt tredje framträdande för IRFA. Senast gick Sy match på Superior Challenge 12 i Malmö där han besegrade Carl Booth via teknisk knockout redan i den första ronden.

Den 25-årige Westin har idag en vinstsvit på tre raka matcher. Han gick senast match mot Jack Mason i augusti förra året där han vann tidigt i den första ronden på grund av en olycklig fotskada.

Den andra matchen som har även blivit annonserad för galan står mellan den svensk baserade fightern Guram Kutateladze (4-2) som tar sig an norrmannen Joachim Tollefsen (2-0). Kutateladze som kommer göra sitt andra framträdande i Solnahallen, första gången gick han match mot Oliver Enkamp och förlorade via ett enhälligt domslut. Den 24-årige Tollefsen har inlett sin professionella MMA-karriär med två raka vinster varav båda via knockout.

IRFA 9 äger rum i Solnahallen, Stockholm den 26:e september. Det uppdaterade matchkortet kan ni se nedan.

  • Weltervikt: Zebastian Kadestam vs. Håkon Foss
  • Lättvikt: Guram Kutateladze vs. Joachim Tollefsen
  • Weltervikt: Sadibou Sy vs. TBA
  • Weltervikt: Jonatan Westin vs. TBA

Foto: Micha Forsberg

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
IRFAJonatan WestinNyheterSadibou SySenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Andreas Lagaard
    27 August 2015 at 06:34

    WAR Døden og Tollefsen! Invasjon i Harald Hardrådes ånd! Må Landøydan veive friskt i vinden over svensk jord igjen! :)

  • Svara