Superior Challenge 7: Junie Browning vs Carlos Prada inställt

Från början var planerna för Superior Challenge 7 att Navid Yousefi skulle möta Junie Browning. Men tråkigt nog var Yousefi tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada. Efter det så hoppade Carlos Prada in för att ersätta, men nu har matchen blivit inställd helt och hållet.

När MMAnytt pratar med Superiors VD Babak Aghavali så berättar han att Browning inte velat möta Carlos för att han är en brottare i grunden. Browning ska ha berättat att han hade en gameplan för Yousefi som är kickboxare, och att han inte kommer kunna bygga om sin matchplan i tid till matchen. Han sa dock att han eventuellt kunde ta matchen ändå, men i så fall i -70 kilo istället för det planerade -66 kilo.

Detta accepterades av Carlos, så Babak tog kontakt med Browning igen för att meddela nyheten. Men Browning har fortfarande inte svarat, och Superior har nu varit tvungna att ställa in matchen.

“Det är förstås jättetråkigt det här, men det är som det är,” säger Babak till MMAnytt. “Jag är glad över att det inte är den största matchen direkt. Browning har egentligen ett 3-matcherskontrakt med Superior, men han kommer inte att få gå någon match till hos oss.”

Med tanke på Brownings tidigare historia så hoppas jag verkligen att han inte har problem med sina kända demoner igen. För han verkar ha gått helt under jorden och svarar inte på samtal eller mail.

Men den som troligtvis är mest besviken över det hela är Carlos Prada själv som nu går miste om sin chans att möta ett så pass stort namn och få tävla i Sveriges största organisation.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Superior ChallengeSvenska Nyheter
2 Kommentarer
 • Vision 5: Carlos Prada vs Frantz Slioa och Mohammad Babadivand vs Botan Tokay | MMAnytt.se
  18 October 2012 at 09:04

  […] Malik Arash Mawlayi på Rumble of the Kings 5 men han var under förra året inbokad för match mot Junie Browning på Superior Challenge 7 men när amerikanen inte var villig att gå match ställdes framträdandet in. Sammantaget har […]

 • En djup genomgång av matchkortet på Vision 5 | MMAnytt.se
  30 November 2012 at 10:37

  […] Malik Arash Mawlayi på Rumble of the Kings 5 men han var under förra året inbokad för match mot Junie Browning på Superior Challenge 7 men när amerikanen inte var villig att gå match ställdes framträdandet in. Sammantaget har […]

 • Svara