Foto: Mazdak Cavian

Senaste nytt: Hamza Bougamza klar för ny MMA-match

En av Sveriges mest lovande talanger är nu klar för ny match i buren.

I somras gjorde Rinkebysonen Hamza Bougamza (1-0) MMA-debut. Nu står det klart att han går match igen – om mindre än två veckor.

Den 26-åringe bantamviktaren kunde alldeles nyss avslöja att han möter rumänen Constantin Pirtea (0-1) på ACB 54: Supersonic, som äger rum i Manchester, England, den elfte mars.

Vann senast Europatitel i thaiboxning

Bougamza har länge utmärkt sig som en av Sveriges främsta thaiboxare och valde, efter en gedigen karriär i ringen, att gå direkt till professionell MMA. Han gjorde då debut på Scandinavian Fight Nights första gala i juni förra året, där han avslutade han greken Makis Sioutis (0-2) via teknisk knockout i den tredje ronden.

Foto: Mazdak Cavian

Istället för att ge sig på nästa MMA-match direkt valde Bougamza därefter att återvända till thaiboxningen, då han säkrade WMC:s Europatitel i junior weltervikt på med en turneringsvinst på Rumble of the Kings: ”Awakening”.

Motståndaren Pirtea, som senast ströps ut av Gabe Sagman (3-1) i sin MMA-debut, har med andra ord en riktigt tuff match framför sig.

Relaterad läsning:

 

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Kategorier
Hamza BougamzaNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheterz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara