Foto: Mazdak Cavian

Senaste nytt: Jonatan Westin går delad huvudmatch på Battle of Botnia 2016

Battle of Botnia 2016 får nu ett spännande tillägg på matchkortet, då en av Sveriges hetaste welterviktare bokats för match.

Alldeles nyss offentliggjordes den delade huvudmatchen för Umeå-galan Battle of Botnia 2016. Organisationen lät via Instagram meddela att ingen mindre än Jonatan Westin (9-2) kommer att göra upp mot dansken Morten Djursaa (13-5) i ett welterviktsmöte.

#BoB2016 WOW! Det här blir grymt!👊🏼 @allstars_gyms Jonatan Westin​ (9-2-0) återvänder till Norrland och tar sig an dansken Morten Djursaa​ (13-5-0) i galans CO-MAIN EVENT.💥 En spännande drabbning mellan två av Nordens just nu högst rankade welterviktare. ❌#BattleofBotnia2016 #10december#norrland #BoB2016 #umeåenergiarena❌

A post shared by Battle of Botnia (@battleofbotnia) on

Två raka vinster på svensk mark

Westin är just nu en av de främsta svenskarna utanför UFC med fem raka segrar, varav fyra via avslut. Sist han var aktuell besegrade han rumänen Daniel Stinghe (4-4) på Scandinavian Fight Nights första gala i början av sommaren.

Innan dess gick han match på förra gala och besegrade italienaren Gheorghe Gritko (6-3). Den matchen var dock en aning kontroversiell då den först dömdes till en “No Contest” på grund av en påtalad spark i skrevet, men tidigare i år ändrades till vinst via teknisk knockout av Svenska MMA-förbundet.

Motståndaren Djursaa har å sin sida några fler gångna matcher och kommer senast från en domslutsvinst över svenske Diego Gonzalez () på MMA Galla i september.

Viktor Gustafsson får nytt motstånd

Vidare har en liten förändring skett på matchkortet då hemmafavoriten Viktor Gustafsson (2-1) får ny motståndare. Istället för danske Rune Petersen (2-1) kommer han nu att möta den kroatiske thaiboxaren Ivan Zidar (0-0), som gör sin MMA-debut på galan.

“Han kommer att få känna på skillnaden. Sedan är jag väldigt trygg i mitt stående game. I Thailand sparrade jag mot flera som hade 200 matcher på meritlistan och hängde med bra,” sa Gustafsson till Norran om matchändringen.

Uppdaterat matchkort

Battle of Botnia 2016 går av stapeln lördagen den 10:e december i Umeå Energi Arena. matchkortet ser nu ut som följande:

 • Weltervikt: Jonatan Westin (9-2) vs. Morten Djursaa (13-5)
 • Bantamvikt: Viktor Gustafsson (2-1) vs. Ivan Zidar (0-0)
 • Bantamvikt: Fernando Flores (3-1) vs. Edgar Skrivers (9-3)
 • Kvinnlig stråvikt: Iman Darabi (2-2) vs. Elena Belaya (0-1)
 • Tungvikt: Yosef Ali Mohammad (6-3) vs. Vladimir Shemarov (13-12)

Galan kommer dessutom arrangeras i samband med svenska mästerskapen i amatör-MMA, där kvalen drar igång dagen innan.

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Battle of BotniaJonatan WestinNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
 • Frantic
  8 November 2016 at 04:35

  Riktigt kul match, nu blir det till att köpa biljetter :)

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...