Superior Challenge 14 – Liveresultat och Play-by-Play

Superior Challenge 14 drar snart igång! Denna artikel uppdateras löpande med Play-by-Play och liveresultat.

Förmatch (18.00)

Lättvikt: Dilmurod Movlonov vs. Elio Caiaffa

Rond 1

Movlonov blir snabbt pressad men svarar med nedtagning och jobbar med hård ground and pound. Caiaffa försöker försvara sig och hålla fast så gått det går men Movlonov har full kontroll. Caiaffa försöker sig på ett benlås men misslyckas och Movlonov bibehåller kontrollen. Movlonov försöker sig på en kimura men får inte till den. Han är dock fortfarande i kontroll och söker hela tiden slagen innan Caiaffa lyckas ta sig upp. Caiaffa slänger ett slag men missar och blir rejält kontrad. Han faller till marken och Movlonov följer upp med ytterligare slag innan domaren stoppar.

Resultat: Dilmurod Movlonov besegrar Elio Caiaffa via TKO (slag) i rond 1

 

Underkort (19.00)

Catchvikt (63 kg): Edris Rafigh vs. Viktor Gustavsson

Rond 1

Herrarna känner av varandra en aning. Rafigh försöker på sig på en nedtagning men misslyckas. Gustavsson håller pressen och får in fina slag. Rafigh försöker sig ännu en gång på nedtagningen men misslyckas även den här gången, får dock in ett knä i klinch. Gustavsson fortsätter hålla pressen och Rafigh får ständigt cirkla runt. Rafigh pressar upp Gustavsson mot buren och jagar single leg, men Gustavsson försvarar bra. Rafigh krigar på och får in nedtagningen tillslut, men Gustavsson studsar upp omedelbart. Gustavsson står fortfarande med ryggen mot buren och Rafigh ger sig inte. Gustavsson uppvisar riktigt imponerande nedtagningsförsvar. Gustavsson försöker sig på en stående giljotin men får inte in den och Rafigh jobbar återigen på nedtagningen. Rafigh får till slut in nedagningen och hamnar i halvguard innan ronden tar slut.

Rond 2

Gustavsson lägger återigen press direkt. Rafigh går på dykförsök och har ännu en gång Gustavsson uppressad mot buren. Rafigh håller i benet och Gustavsson passar på att slänga några korta slag. Rafigh fortsätter att söka nedtagningen och domaren separerar tillslut. Det tar dock inte lång tid innan de är tillbaka i samma läge. Gustavsson tar sig dock ut och pressar själv stående. Gustavsson får in ett fint knä. Rafigh får ständigt cirkla runt buren men går sedan på ett till nedtagningsförsök. Gustavsson får iväg några korta slag. Domaren separerar ännu en gång. Rafigh får till ännu en nedtagning innan ronden tar slut.

Rond 3

Ronden börjar likt de tidigare med att Gustavsson tar initiativ stående och får in några fina träffar. Gustavsson slänger en huvudspark men träffar inte riktigt ordentligt. Gustavsson får in en hård slagkombination. Gustavsson ligger klart före stående och jagar Rafigh med flera fina träffar. Rafigh dyker och har återigen Gustavsson mot buren. Rafigh ger allt han har i nedtagningsförsöket men Gustavsson försvarar bra. Rafigh är dock som ett klistermärke på Gustavsson och lyckas bra med att neutralisera Gustavsson mot buren likt tidigare ronder. Domaren bryter. Rafigh slänger ett hårt slag men blir svarad av Gustavsson. Gustavsson får in en klockren slagkombination. Gustavsson är i fullkontroll i det stående men det dröjer inte länge innan han återigen står mot buren och försvarar nedtagningen. Han lyckas dock hålla sig uppe innan ronden tar slut.

Resultat: Viktor Gustavsson besegrar Edris Rafigh via domslut

 

Lättvikt: Arman Popal vs. Aleksi Putkonen

Rond 1

Putkonen tar pressen direkt. Bägge fighters försöker sig på bensparkar för att känna av avståndet. Rätt avvaktande innan Popal slänger iväg en kroppsspark. Bägge två tvekar lite och får inte in några rena träffar. Det lugna tempot fortsätter innan Popal slänger iväg en en snurrande kroppsspark. Putkonen svarar med en egen kroppsspark men straffas med hårda slag. Putkonen håller pressen men Popal känns lugnare och har hittills träffat bäst. Popal jagar Putkonen med svingar men är inte helt inne. Putkonen slänger en kroppsspark men blir kontrad hårt samt nedtagen. Popal slänger ett hårt slag på marken och ställer sig sedan upp. Han dyker dock ner igen med slag och har full kontroll. Popal öser på med flera hårda slag och domaren stoppar precis innan ronden tar slut då Putkonen är oförmögen att försvara sig.

Resultat: Arman Popal besegrar Aleksi Putkonen via TKO (slag) i rond 1

 

Catchvikt (72 kg): Saeed Ganji vs. Patrik Pietilä

Rond 1

Ganji öppnar med svingar och en spark direkt. Han tajmar även Pietilä med en stenhård jabb. Pietilä går på dykförsök och har Ganji mot buren. Ganji tar sig dock ut och fortsätter jaga Pietilä med hårda attacker innan Pietilä återigen dyker och lyckas denna gång, Domaren tar timeout av okänd anledning. Revbenet verkar oturligt nog ha brutits i samband med nedtagningen och matchen stoppas.

Resultat: Patrik Pietilä besegrar Saeed Ganji via TKO (skada) i rond 1

 

Mellanvikt: Milanko Puranovic vs. Felipe Salvador

Rond 1

Puranovic öppnar direkt med en hård kroppsspark följt av slag. Puranovic fortsätter att jobba in flera sparkar men blir sedan svarad av Salvador. Puranovic slänger en stenhård kroppspark och jagar ner Salvador, men blir sedan nedtagen. Salvador är i kontroll och jobbar med hård ground and pound från topp. Puranovic försöker gå på triangel men misslyckas. Han försöker ta sig upp men Salvador kopplar giljotin. Giljotinen sitter inte men Salvador är i full kontroll mot buren och får in stenhårda knän. Puranovic tar sig dock ur och jagar återigen med sparkar innan Salvador ännu en gång får in nedtagningen och jobbar från topp. Salvador får in flera hårda slag, tar sig till mount och fortsätter. Puranovic rullar desperat åt sidan och Salvador utnyttjar läget genom att gå på ett armlås som tvingar Puranovic att klappa.

Resultat: Felipe Salvador besegrar Milanko Puranovic via submission (armlås) i rond 1

 

Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Rickson Pontes

Rond 1

Enkamp öppnar lugnt och studsar runt i sin karatestance. Han slänger en spark men är inte riktigt inne. Vilda slagväxlingar utbryter innan Pontes fångar Enkamps spark och säkrar nedtagningen. Enkamp rullar bra och får in en upkick mot kroppen som tillåter honom att ställa sig upp. Enkamp slänger en stenhård spark. Han försöker även med en spinnkick mot huvudet men är inte inne. Enkamp känns som den i kontroll ståendes och jobbar fint med sparkarna. Pontes lägger dock press och får Enkamp mot buren där han landar hårda slag. Enkamp cirklar ut. Pontes träffar med en hård benspark. Enkamp är lätt på fötterna och jobbar bra men får inte riktigt in sina tekniker helt. Pontes täcker avståndet bra och träffar fint. Enkamp är inte bekväm i närkampen men har fördelen på utsidan. Enkamp får in fina sparkar men Pontes svarar fint. Bägge fighters får bra utdelning innan ronden tar slut.

Rond 2

Pontes öppnar med en benspark. Enkamp får dock in ett par tre hårda slag. Enkamp jobbar bra med sin främre huvudspark men är inte helt inne. Enkamp är den som håller pressen och tar initiativen. Enkamp får in flera sparkar och slag och står sig nu bättre i slagväxlingen. Enkamp slänger en benspark följt av ett hårt slag. Pontes håller dock pressen och träffar bra när han begränsar Es rörelsemöjlighet. Pontes läser av Enkamps sparkar bra och flyttar sig ofta precis i rätt läge. Enkamp börjar dock få bättre och bättre utdelning och Pontes ser inte längre lika självsäker ut. Enkamp fightas oförutsägbart och svårläst, men det förblir hyfsat jämnt. Enkamp träffar bra med en spark varpå en slagväxlingen bryter ut innan rondens slut.

Rond 3

Ronden börjar avvaktande. Enkamp försöker sig på en huvudspark men blir nedtagen. Enkamp går på kimura och använder det för att vända och hamna överst. Pontes ställer sig upp men Enkamp får in flera hårda träffar på väg upp liksom i klinch innan Pontes tar sig ur. Enkamp hittar hem med flera hårda sparkar och slag. De hamnar en kort stund i klinch innan de bryter loss. Enkamp prickar Pontes med en hård kroppsspark och Pontes är märkbart skadad. Enkamp utnyttjar läget med att ösa på med flera hårda slag. Pontes överlever men Enkamp fortsätter att jaga ner honom och får in flera hårda knän i klinch mot bur. Pontes försöker sig på en single leg men Enkamp försvarar och fortsätter hålla pressen. Pontes ser trött och skakad ut och har inte mycket kvar att ge. Enkamp träffar återigen med en klockren kroppsspark. Pontes hetsar och gestikulerar men Enkamp fortsätter att få in flera hårda sparkar innan ronden tar slut.

Resultat: Oliver Enkamp besegrar Rickson Pontes via domslut

 

Huvudkort

Fjädervikt: Michel Ersoy vs. Fabien Gallinaro

Rond 1

Herrarna cirklar runt och känner på varandra. Ersoy börjar lägga press, får ett knä i magen men säkrar en nedtagning. Han passerar till halvguard. Gallinaro försöker hindra Ersoy från att passera och lyckas hamna i guard, men Ersoy håller kvar trycket. Gallinaro lyckas ställa sig upp och slänger iväg fina slag. Ersoy blir träffad hårt av ett slag och Gallinaro får nedtagningen enkelt. Han får in flera fina slag varpå Ersoy jobbar sig upp – för att omedelbart bli nedtagen igen. Ersoy lyckas dock svepa och hamnar överst. Gallinaro kontrollerar huvudet bra från guard och hindrar Ersoy från att få mycket uträttat. Ersoy är dock i full kontroll och får sedan in hårda slag innan ronden tar slut.

Rond 2

Gallinaro ser trött ut och träffas direkt av hårda slag från Ersoy. Ersoy slänger en spark och träffar i huvudet men blir nedtagen. Ersoy sveper dock igen och hamnar i topp. Gallinaro ger upp sin rygg och Ersoy säkrar direkt vinsten genom att koppla en rear-naked choke som tvingar Gallinaro att klappa.

Resultat: Michel Ersoy besegrar Fabien Gallinaro via submission (rear-naked choke) i rond 2

 

Catchvikt (80 kg): Sadibou Sy vs. David Round

Rond 1

Sy öppnar med en hård huvudspark. Han håller pressen varpå Round går på nedtagningsförsök – men misslyckas. Sy fortsätter att hålla pressen, landar en hård huvudspark och följer upp med en till innan det blir godnatt för Round.

Resultat: Sadibou Sy besegrar David Round via KO (huvudspark) i rond 1

 

Mellanvikt: Alexander Bergman vs. Lahat Faye

Rond 1

Ronden inleds i ett lugnt tempo där herrarna känner på avståndet. Faye trycker upp Bergman mot buren och de utbyter hårda knän mot kroppen. Faye träffar bäst men träffar sedan lågt och det blir en snabb timeout innan de är igång igen. Faye försöker sig på en nedtagning som blir försvarad, men han får in ett knä mot kroppen i klinchen. Bergman träffar med en hård överhandshöger och en slagväxling utbryter. Bägge fighters träffar bra. Bergman vandrar ner Faye och slänger en hård benspark. Faye får dock i väg farliga svar och ronden är jämn. Faye slänger en krok men Bergman dyker och säkrar nedtagningen. Han hamnar i halvguard men passerar enkelt till side control. Han försöker använda knee on belly för att ta sig till mount men Faye fångar honom i halvguarden och tar sig sedan upp på fötter. Faye verkar vara den tröttare fightern men svarar fortfarande bra. Bergman säkrar dock ännu en nedtagning, hamnar i mount och öser ner med flera hårda slag. Domaren uppmanar Faye att försvara sig men han ligger still i samma läge. Förvånande nog stoppar dock inte domaren och ronden hinner ta slut.

Rond 2

Bergman lägger press direkt och Faye cirklar runt på utsidan. Bergman får in en kroppsspark. Faye får in ett slag men blir nedtagen när han sedan försöker igen. Bergman jobbar från halvguard men kliver sedan över till side control igen. Han jobbar lugnt och metodiskt, Faye försöker ta sig upp men Bergman tillåter honom inte. Bergman passerar till mount. Faye försöker försvara sig bäst han kan men börjar återigen äta flera hårda slag innan matchen stoppas.

Resultat: Alexander Bergman besegrar Lahat Faye via TKO (slag) i rond 2

 

Bantamvikt: Martin Akhtar vs. Declan Williams

Rond 1

Ronden börjar avvaktande. Williams får in ett par bensparkar innan Akhtar försöker sig på en huvudspark som missar. Williams jobbar fint med sparkarna men börjar få svar av Akhtar. Akhtar storman in men Williams är med och vänder upp Akhtar mot buren. Williams jobbar på nedtagningen men misslyckas och de separerar. Akhtar pressar men Williams får in fina slag från utsidan. Williams vänder återigen upp Akhtar mot buren när han attackerar. De separerar återigen men hamnar snabbt mot buren igen innan samma sak händer. Williams får in hårda slag men Akhtar börjar hitta hem med sina sparkar. Williams täcker avståndet för ännu ett nedtagningsförsök men får äta hårda knän mot kropp och huvud. Williams pressar upp Akhtar mot buren men det är Akhtar som lyckas få nedtagningen innan han sedan ställer sig upp. Williams säkrar dock en nedtagning direkt efter och spenderar de sista sekunderna i Akhtars guard innan ronden tar slut.

Rond 2

Akhtar tar pressen. De båda får in träffar varandra innan Akhtar säkrar en till nedtagning. Akhtar slänger hårda slag mot kropp och huvud från Williams guard innan han ställer sig upp. Akhtar lägger press men blir ibland prickad på väg in. Williams säkrar en nedtagning, passerar till halvguard och kopplar en giljotin när Akhtar försöker svepa. Akhtar tar sig ur, hamnar i toppkontroll men åker nästan på ett armlås. Akhtar ställer sig upp och träffar Williams med ett otillåtet knä i huvudet varpå det blir timeout. Ronden fortsätter och en vild slagväxling utbryter. Akhtar träffar med flera sparkar och knän. Akhtar jagar och träffar med några hårda slag innan han blir nedtagen. Han kopplar dock en giljotin och Williams tvingas klappa.

Resultat: Martin Akhtar besegrar Declan Williams via submission (giljotin) i rond 2

 

Lättvikt: Simon Sköld vs. Christopher Sengele

Rond 1

Sköld jobbar med sparkarna på utsidan. Han träffar med ett hårt slag och låser upp Sengele mot buren. Sköld tar sin tid och försöker sig sedan på ett svep som misslyckas. Han passar dock på att slänga ett hårt knä mot kroppen och säkrar sedan nedtagningen. Sköld jobbar lugnt och metodiskt från Sengeles guard och slänger flera kroppsslag. Sköld jobbar vidare med slag på marken och får sedan ett läge att ta rygg. Medan han försöker få in strypningen vänder dock Sengele runt och hamnar överst. Sköld lyckas kort senare ställa sig upp. Sengele går in för attack men prickas hårt av Sköld på vägen in, innan Sköld sedan säkrar en till nedtagning. Han jobbar med hårda slag från halvguard och lyckas sedan passera till mount precis innan rondens slut.

Rond 2

Sköld håller pressen och slänger en huvudspark. Han mixar upp sina slag och sparkar bra men blir sedan upppressad mot buren då Sengele går på nedtagning. Sengele blir straffad med slag men får ändå till nedtagningen och hamnar i halvguard. Sköld säkrar dock guard och försvarar sig bra från botten. Han lyckas sedan slänga upp benet för ett triangelförsök och använder det för att vända och hamna överst. Sköld är nu i halvguard. Sengele försöker vända och ta sig upp men Sköld svarar då med ett giljotinförsök. Strypningen sitter inte och Sköld pressar istället upp Sengele mot buren. Sköld håller bra press och träffar fint med knäna. Domaren separerar mitt när det ser ut som Sengele ska få till ett svep. Sköld slänger några hårda sag och träffar bra. Han dyker sedan, får tag på Sengeles rygg i samma veva och drar ner honom till marken där han snabbt får in en rear-naked choke.

Resultat: Simon Sköld besegrar Christopher Sengele via submission (rear-naked choke) i rond 2

 

Mellanvikt: Papy Abedi vs. Bruno Carvalho

Rond 1

Carvalho öppnar med två frontsparkar mot kroppen. De känner av varandra en aning innan Abedi slänger en benspark. Abedi håller pressen och Carvalho är ganska stillastående. Tempot ökar successivt och det är Carvalho som får in sparkar medan Abedi träffar hårt med slag. Abedi jobbar in med slag men får sedan en för låg spark av Carvalho och det blir timeout. Det var en rejäl fullträff men nu är de igång igen. Abedi fortsätter att lägga press med hårda slag och får in flera träffar. Abedi skakar Carvalho rejält med flera hårda slag och han faller mot marken. Abedi låter honom dock ställa sig upp och fortsätter överösa honom med slag innan de hamnar mot buren. Carvalho tar sig dock ut – men blir ännu en gång sänkt. Abedi regnar ner med hårda slag och domaren hoppar till slut emellan.

Resultat: Papy Abedi besegrar Bruno Carvalho via TKO (slag) i rond 1

 

Weltervikt: David Bielkheden vs. Luis Ramos

Rond 1

Huvudmatchen är igång! Herrarna känner lite på varandra och ingen träffar riktigt. Plötsligt går Bielkheden in med en hård kombination men för sådan äta några slag själv. Ramos går på nedtagning men Bielkheden är snabbt uppe på fötter. Bielkheden går återigen in med en hård kombination men blir svarad på vägen ut. Bielkheden håller pressen, slänger ett slag och trycker upp Ramos mot buren. Bielkheden håller trycket och får iväg ett hårt slag innan domaren separerar. Bielkheden slänger en kroppsspark samtidigt som Ramos slänger en hård benspark som får Bielkheden att tappa balansen. Han är dock uppe på direkten och pressar upp Ramos mot buren. Bielkheden slänger ett slag varpå Ramos vänder runt innan de går ur klinchen. Kort senare pressar Bielkheden dock upp Ramos ännu en gång. En kort slagväxling bryter ut där Bielkheden träffar bäst innan ronden tar slut.

Rond 2

Bielkheden lägger press varpå Ramos öppnar med en benspark. Han slänger ännu en men får svar av Bielkheden. Bielkheden jagar upp Ramos mot burväggen igen, där han får iväg ett par korta och effektiva slag. Bielkheden får dubbel underhook men domaren separerar dem. Ramos får ständigt cirkla runt när Bielkheden håller pressen. Bielkheden jagar honom fram och tillbaka längs burväggen. Ramos slänger ett hårt slag varpå Bielkheden svarar med en huvudspark som dock missar. De utbyter slag men Bielkheden träffar bäst. Ramos kommer aldrig ut från burväggen och blir återigen uppressad av Bielkheden. Bielkheden håller trycket bra och får ett hårt slag innan han säkrar nedtagningen. Han hamnar i Ramos guard och ställer sig sedan upp, slänger en benspark mot en liggande Ramos innan ronden tar slut.

Rond 3

Ramos går på dykförsök men misslyckas, varpå Bielkheden svarar med slag, trycker upp Ramos mot buren och får till nedtagningen direkt. Bielkheden har Ramos i halvguard mot buren. Därifrån jobbar han mot slag mot kroppen, slänger en hård armbåge innan Ramos lyckas ta sig upp. Bielkheden har fått ett litet cut i pannan. Ramos slänger en kroppsspark innan en slagväxling bryter ut. Bielkheden träffar hårt och skakar Ramos rejält. Han följer upp med flera slag innan Ramos faller till mattan där Bielkheden fortsätter med slagen. Domaren stoppar och TKO-vinsten är ett faktum.

Resultat: David Bielkheden besegrar Luis Ramos via TKO (slag) i rond 3

 

Det var allt för denna kväll. Vad tyckte ni om galan?

Foto: Micha Forssberg

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
David BielkhedenDiskussionExklusivtLiveresultatMartin AkhtarMichel ErsoyNyheterOliver EnkampPapy AbediRekommenderatResultatSadibou SySenaste NyttSuperior ChallengeSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
7 Kommentarer
 • Frantic
  8 October 2016 at 11:33

  “Det var allt för denna kväll. Vad tyckte ni om galan?”

  Ingen aning, har inte sett den än, men bra refererat ;)

 • Lallarn
  8 October 2016 at 11:46

  Var en helt okej gala. Skönt att man kunde se den med viss fördröjning så att man kan spola förbi de tråkiga partierna.

  • Andreas Dahlström
   9 October 2016 at 02:26

   Kan man se den streamad någonstans?

 • Nakmuay
  9 October 2016 at 02:07

  kändes Matchningarna bra denna gala ? kul med många svenska vinster !!

  • Lallarn
   9 October 2016 at 02:11

   Ganska bra, de fick slita rätt rejält i många fall.

 • Pär Brandesten
  9 October 2016 at 02:19

  David är topp 3 svensk mma. Shit va ruttad han är och ser fan riktigt vass ut, öppna ögonen nu UFC

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56



  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...