Foto: Micha Forssberg

Superior Challenge 15: Papy Abedi klar för returmatch mot UFC-veteran

Det står nu klart att Papy Abedi gör upp mot Dylan Andrews i ett spännande returmöte, där vinnaren blir Superior Challenges nya mellanviktsmästare.

Alldeles nyss annonserades den tredje titelmatchen för Superior Challenge 15.

Organisationen lät nämligen meddela att den svenska UFC-veteranen Papy Abedi (10-3) kommer få chansen att revanschera sig från sin senaste förlust, då han återigen ställs mot nyzeeländaren Dylan Andrews (17-7, 1 NC).

Höll på att vinna innan knocken

Efter att ha inlett sin UFC-karriär med två raka förluster lyckades Abedi ta sig tillbaka till segerspåret med en delad domslutsvinst över landsmannen Besam Yousef (7-4), framför hemmapubliken i Globen.

Därefter ställdes han mot Andrews i sin fjärde match för organisationen. Även om han var nederlagstippad så såg det ut som att han skulle säkra skrällvinsten, då han kontrollerade de två första ronderna. Plötsligt lyckades Andrews dock få in en fullträff och säkra knockoutvinsten i den tredje och sista ronden.

Förlusten resulterade i att ”Makambo” släpptes från UFC och det kom sedan att dröja över tre år innan han klev in i buren igen.

Ville möta Bielkheden

Efter uppehållet gjorde Abedi comeback till Superior Challenge och knockade Bruno Carvalho (16-11) under organisationens senaste gala.

I segerintervjun gick han sedan loss med kryptiska uttalanden om klubbkamraten David Bielkheden (23-12), som enligt Abedi hade ”snackat skit” om honom.

Bielkheden tävlar dock i en lägre viktklass och var inte lika intresserad av att mötas. Han är istället bokad för en titelmatch i weltervikt på samma gala.

Tre raka förluster

Andrews tog sig in i UFC via den 17:e säsongen av The Ultimate Fighter och knockade Jimmy Quinlan (3-1-1) innan segern över Abedi.

Därefter blev han dock avslutad av Clint Hester (11-6), Sam Alvey (30-8, 1 NC) och Brad Scott (10-4) innan han själv blev av med kontraktet. Sist han klev in i buren var i maj 2015.

”Papy har längtat efter den här möjligheten”

Anledningen till att matchen blir om det vakanta mellanviktsbältet är att Superior Challenges regerande mellanviktsmästare, Thales Leites (26-7), fortfarande är under kontrakt med UFC.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, hade följande att säga om den nya titelmatchen:

”Det är jätteroligt att vi fick till det här och jag ser fram emot mötet med spänning. Papy har längtat efter den här möjligheten och det känns extra kul att kunna erbjuda den här matchen till hemmapubliken i Stockholm.”

Uppdaterat matchkort

Galan går av stapeln i Eriksdalshallen i Stockholm den första april. Kolla in det senaste matchkortet nedan:

 • Titelmatch i mellanvikt: Papy Abedi vs. Dylan Andrews
 • Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden vs. Morten Djursaa
 • Titelmatch i bantamvikt: Martin Akhtar vs. Kevin Petshi
 • Fjädervikt: Michel Ersoy vs. Thomas Hyttén
 • Lättvikt: Simon Sköld vs. Jantaro Ami
 • Mellanvikt: Zvonimir Kralj vs. Marthin Hamlet
 • Weltervikt: Zebaztian Kadestam vs. Juho Valamaa
 • Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Frodi Hansen
 • Sadibou Sy vs. TBA
 • Alexander Bergman vs. TBA
 • Abbe Joof vs. TBA
 • Arman Popal vs. TBA
 • Dilmurod Movlonov vs. TBA

 

Lyckas ”Makambo” få sin revansch?

 

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterPapy AbediRekommenderatSuperior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheterz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Svara