Superior Challenge 8: Simon Sköld vs Michel Ersoy

Det var ursprungligen tänkt att Simon Sköld skulle ställas mot Dennis Olofsson på Superior Challenge 8 och Michel Ersoys tilltänkte motståndare för galan var Rami Aziz. Men på grund av skador och andra skäl stod Sköld och Ersoy utan motståndare med kort varsel.

Istället för att stressa fram nya motståndare valde Superior Challenge att ställa de svenska fjäderviktarna mot varandra på galan.

“Både Simon och Michel var helt förkrossade över att deras motståndare försvunnit från cardet men för att de inte ska ha tränat i onödan i över tre månader så valde vi att matcha de mot varandra, trots attbåda tillhör samma team. Båda var väldigt snabba med att tacka ja. Det visar på att båda är riktiga fighters som vet vad de håller på med, och varför de gör det de gör. Stor respekt till både Simon och Michel som ser detta som en idrott och väljer att tävla mot varandra trots att båda kommer från samma stall”, skriver Superior Challenges vd Babak Aghavali i ett pressmeddelande. “Jag måste säga att den här matchningen är otroligt mycket intressantare än båda de två tidigare. Här har vi två sanna krigare som är kända för att ge allt i sina matcher i en ständig jakt på avslut. Den här matchen har definitivt potential att bli kvällens match.”

Sköld är trefaldig svensk karatemästare och han har även segrat i nordiska mästerskapen i Ju-Jutsu. I MMA har det varit tuffare och han har lyckats ta hem en vinst på fyra försök.

Efter att ha krönts till svensk mästare i Shootfighting 2012 gjorde Ersoy tidigare i år sin professionella debut och det slutade tyvärr med förlust via enhälligt domslut efter full tid.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Superior ChallengeSvenska FightersSvenska Nyheter
2 Kommentarer
 • Johan Ekekrantz
  25 September 2012 at 09:22

  Skönt att höra att det löste sig!

 • Kenny Starfighter
  26 September 2012 at 02:29

  Skönt att grabbarna fick match ändå! Tror detta kan bli en riktigt bra match

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...