Superior Challenge återvänder till Stockholm

Det tog fyra år men nu kommer äntligen Superior Challange att återvända till huvudstaden. Efter en rad av problem är det nu bekräftat att galan kommer att hållas den 8 oktober i Eriksdalshallen, mitt i hjärtat av Stockholm.

Superior Challenge håller numera sitt trettonde evenemang men byter namn till Super Challenge 14 för att markera ett stort steg från de problem som uppstod i samband med de tidigare planerna.

Evenemanget skulle egentligen ta vid i Stadium Arena i Norrköping tidigare i år men arrangörerna blev tvungna att ställa in efter att problem med lokalen uppstått. Ett nytt datum bokades för Superior Challenge 13 men det visade sig att problemen inte gick att åtgärda i tid och man har nu istället valt att hålla galan i Eriksdalen, Stockholm.

Eriksdalen ligger vid Skanstull och är en av Sveriges mest anrika arenor med plats för 2700 åskådare.

Kvällens huvudmatch kommer att vara en titelmatch i welterviktsklassen mellan Daniel Acacio och David Bielkheden medan den delade huvudmatchen går mellan Papy Abedi och Bruno Carvalho.

Superior challenge 12 Martin Akhtar vs Antoine Gallinaro malmö baltiska hallen mmanytt mixed martial arts mma fight foto alex wayne 2015-77

Martin Akhtar återvänder till Sverige

Med på huvudkortet är också engelsmannen Declan “Kid Dynamite” Williams som möter Martin Akhtar som senast slogs i Art of War i Kina. Övriga fighter på huvudkortet är:

  • Michel Ersoy vs. Thomas Hytten
  • Sadibou Sy vs. David Round

I ett pressmeddelande uttalar sig Babak Ashti, grundare av Superior Group International om den roll Superior Challenge spelar för svensk och internationell MMA:

Att skapa förutsättningar för svenska och nordiska atleter är bränslet som driver maskineriet Superior Challenge framåt. Vi har under alla år varit en språngbräda till eller från UFC, tagit fram intressanta motståndare till våra atleter, och skapat en bred TV-räckvidd för att lyfta de medialt över hela världen.

Bland de fighters som fått kontrakt med UFC efter att de blivit Superior Challenges-mästare finner vi bland annat Reza ”Mad Dog” Madadi, Ilir Latifi, Efrain Escudero, Thales Leites och nu senast Joachim Christensen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara