Svensk media ligger hopplöst efter i MMA-världen

Under den senaste månaden har MMA-världen producerat nyheter som en traditionell media i Sverige gladeligen skulle kunna döda för. Svensken Alexander Gustafsson vinner ytterligare en match i världens största organisation. Ultimate Fighting Championship kommer till Sverige i höst och nu senast när Zuffa köpte upp Strikeforce.

Tre nyheter som har stor påverkan på oss som MMA-fans, och att UFC kommer till Sverige har stor påverkan på det svenska folket. Men var är nyheterna från traditionell media? Inte ett knyst hördes när Alexander Gustafsson vann sin match, inte ett ord skrevs när UFC berättade till MMAnytt att de skulle komma till Sverige och ingen har sagt något om att Zuffa har köpt upp Strikeforce.

Jag ser detta väldigt märkligt. De kan inte skylla på att de inte fått denna informationen, för jag har personligen skickat in tips till samtliga tidningar på alla dessa tre stora nyheter, jag har till och med gått så långt att jag skickat det till SVT och TV4-nyheterna, men det enda jag har fått tillbaka är ett automatiskt mail-svar från Expressen.

Inte ens en liten liten notis har skrivits om det. Men om vi ska vara realistiska så kan jag förstå att de inte hunnit skriva något om att Zuffa köpt upp Strikeforce, eller att de inte brydde sig nämnvärt att Alexander Gustafsson vann sin match på UFC 127 i slutet på februari. Men kom igen nu, att UFC kommer att hålla en gala i Sverige är nyheter man inte kan ignorera.

Jag kan berätta att jag sökt runt en hel del på diverse sidor för att försöka hitta artiklar om MMA, UFC och liknande. Det närmaste jag hittade en traditionell media som faktiskt skrivit om uppköpet av Strikeforce är någon som kallar sig för Pokermamman som driver en blogg på Aftonbladet och är intresserad av MMA. Förutom det var det närmaste jag hittade om UFC var en liten artikel om Umeå FC som hade skaffat ett nyförvärv. Fast då ska man inte glömma Nyheter24 som faktiskt har en egen sektion för kampsport, vilket är ett föredöme.

Men vafan Sverige? Jag kan inte längre förstå att de största inom svensk media sitter på sina höga hästar och säger att ingen är intresserad av kampsport och MMA. Det argumentet håller inte. När jag grundade MMAnytt kunde jag inte i mina vildaste drömmar tänka mig att sidan skulle bli så stor som den faktiskt blivit. Men trots den stora folkmassan så är vi ändå dömda att en lång tid framöver vara utanför vad media anser att folk ska läsa om.

Svensk media kommer däremot få ett brutalt uppvaknande i höst när UFC kommer att komma till Sverige. Något jag verkligen ser fram emot. Men jag tänker inte stå på sidan och säga “Vad va det jag sa?”. Vi kommer att ge dom all typ av information dom kan tänkas behöva för att sakta men säkert bygga upp och stödja den sporten vi älskar mest.

Kategorier
Svenska Nyheter
49 Kommentarer

Svara