David Bielkheden dömd för doping, avstängd 2 år

Under gårdagens möte hos dopingnämnden fälldes en MMA-utövare för doping. Personen i fråga har nu blivit avstängd i 2 år. En avstängning i 2 år innebär förutom att man inte får tävla, även att man inte får träna på en klubb som är kopplad till riksidrottsförbundet.

Dopingmedlet som det hela handlar om är metylhexanamin, något som kan återfinnas i bland annat kosttillskott. Detta är således mest troligt något som kallas för “misstagsdoping”, personen i fråga har troligen intagit detta via kosttillskotten och detta ämne har sedan visat sig vid dopingproven.

MMAnytt har talat med Svenska MMA-förbundets ordförande George Sallfeldt om detta, som bekräftar att det handlar om “en stjärna inom MMA i Sverige”, men vill inte gå in närmare om vem det handlar om. Han kunde heller ej avslöja om när detta dopingprov hade tagits, men säger att detta självklart är en väldigt tråkig situation.

Jag hoppas personligen att detta handlar om misstagsdoping, och jag hoppas även att detta inte medför någon negativ situation för MMA i Sverige som ändå sakta men säkert håller på att bli accepterat här.

Du kan läsa mer om Svenska Budo & Kampsportsförbundets anti-dopingprogram här.

Uppdatering: SMMAF har bekräftat att det är David Bielkheden som har blivit avstängd för doping. Vi kommer uppdatera med en officiell kommentar från SMMAF inom kort.

Kategorier
Svenska FightersSvenska Nyheter
49 Kommentarer

Svara