Svenska idrottsgalan 2016: Badou Jack nominerad till Årets Manlige Idrottare

Nyligen annonserades de fyra nominerade i kategorin Årets Manlige Idrottare, inför Svenska Idrottsgalan 2016. På listan finner vi ingen mindre än boxningsvärldsmästaren Badou Jack.

När det rör sig om större idrottsgalor och prisutdelningar brukar svenska framgångar inom kampsport allt som oftast glömmas bort. Därför är det extra roligt att vi nu får se boxningsvärldsmästaren Badou Jack (20-1-1) bland de fyra nominerade till priset Årets Manlige Idrottare inför 2016:s upplaga av Svenska Idrottsgalan.

idrottsgalan

Jacks år hade inte kunnat se bättre ut. Han inledde med att i april besegra amerikanen Anthony Dirrell (28-1-1) via majoritetsdomslut, för att knipa WBC-bältet i supermellanvikt och samtidigt ge Dirrell sin första förlust. Efter det gick han vidare med att försvara bältet och cementera sin mästarstatus, när han för två månader sedan besegrade engelsmannen George Groves (21-3) via ett delat domslut.

Badou Jack och Zlatan Ibrahimovic konkurrerar om samma pris

Nu konkurrerar alltså Jack om ett pris tillsammans med bland andra fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som faktiskt har kammat hem priset hela fyra gånger redan.

zlatan-kick

Hur kul vore det inte om en kampsportare knep priset framför Zlatan?

Nedan finner ni alla fyra nominerade i kategorin.

 • Badou Jack – Boxning
 • Zlatan Ibrahimovic – Fotboll
 • Jonas Leandersson – Orientering
 • Johan Olsson – Längdskidor

Galan går av stapeln i Globen den 25 januari. Här hittar ni samtliga nominerade i övriga kategorier samt och annan nödvändig information.

Vore det inte på tiden att en kampsportsvärldsmästare fick ta emot ett sådant här pris?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Badou JackBoxningNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
 • Lallarn
  13 November 2015 at 11:09

  Zlatan i all ära, men vore kul om Badou Jack fick priset.
  Risken att en orienterare får priset känns väldigt liten.
  Ett guld på 15 km för Johan Olsson väger tungt, vi svenskar gillar verkligen skidåkare.

  Expertkommenterarstipset: Olsson tar det.

 • Svara